Catalunya encapçala la pujada de l'atur a l'agost, amb 11.000 parats més
Rètol d'una oficina de treball (ACN/Andrea Zamorano)

Catalunya encapçala la pujada de l'atur a l'agost, amb 11.000 parats més

Gairebé tots els llocs de treball que s'han perdut eren del sector serveis

RedaccióActualitzat

L'atur registrat --el que figura a les oficines públiques d'ocupació--, ha augmentat a l'agost d'11.300 persones a Catalunya. Ara hi ha, segons el Ministeri de Treball, 480.000 parats que busquen feina a través de les oficines del SOC.

En termes absoluts, Catalunya és la comunitat on més s'ha disparat l'atur. I aquestes dades, recordem-ho, no inclouen els treballadors afectats per un ERTO.

En percentatge, l'augment de l'atur més important ha estat a les Balears, seguit de Catalunya.

A l'agost ja és habitual que pugi l'atur, perquè s'acaba la campanya de contractació de cara a l'estiu i a aquest any s'hi afegeix, lògicament, la crisi derivada de la pandèmia. La pràctica totalitat dels llocs de treball que s'han perdut eren al sector serveis. De fet, només hi ha un sector on l'atur ha baixat, i és a l'agricultura.

Si ens ho mirem en percentatge, la demarcació on més ha augmentat l'atur aquest mes és a Lleida, però en xifres absolutes Barcelona encapçala el rànquing, amb 8.000 aturats més.

 

En el conjunt d'Espanya, el nombre de parats ha pujat de gairebé 30.000 persones, cosa que situa el nombre de desocupats en una mica més de 3,8 milions de persones.  

Les dades d'afiliació a la Seguretat Social han millorat en el conjunt d'Espanya, mentre que a Catalunya han estat molt negatives, amb 22.000 afiliats menys.


Una recuperació "incerta", segons De Guindos

Justament, sobre el mercat laboral espanyol, el vicepresident del Banc Central Europeu i exministre d'Economia, Luis de Guindos, avisa que patirà especialment l'impacte de la crisi del coronavirus.

Luis de Guindos, en una videoconferència (EFE/Pedro Puente Hoyos)

De Guindos ha parlat d'una recuperació "desigual per sectors i per països". Segons l'exministre, a Espanya hi tindrà molt a veure el pes del sector serveis i, especialment, el turisme.

Segons De Guindos, les dades de l'agost apunten a una recuperació més lenta del previst i adverteix que fins que no hi hagi vacuna ens enfrontem a una escenari incert en què l'economia espanyola ho passarà pitjor.

De Guindos també anima la banca espanyola a fer fusions per afrontar amb més garanties la crisi de la Covid.

ARXIVAT A:
Atur
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut