Ajuda al lloguer per a joves: les sol·licituds superen de molt la partida disponible

La Generalitat reclama al govern espanyol duplicar els fons del Bo Lloguer Jove perquè considera "absolutament insuficient" la dotació actual

Actualitzat

Aquest dimecres s'ha obert el termini per a demanar el Bo Lloguer Jove, una ajuda d'un màxim de 250 euros mensuals per a les persones de fins a 35 anys que compleixin els requisits.

A l'espera de comprovar si la documentació rebuda és correcta, és possible que les ajudes s'hagin exhaurit el primer dia. Fins a les quatre de la tarda, s'han rebut 15.000 peticions per rebre el bo i la Generalitat calcula que només pot abastar 9.666 expedients.

Tenint en compte que les ajudes s'adjudicaran en funció de l'ordre de presentació de les sol·licituds, podria ser que molts dels que l'han demanat el primer dia es quedessin sense.

És per això que reclama al govern espanyol que dupliqui la partida de les ajudes al lloguer destinada a Catalunya. La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha lamentat que Catalunya rep al voltant d'un 14% dels fons de tot l'estat, quan acull el 17% de joves que poden acollir-se a la iniciativa i el 25% d'habitatges de lloguer.

Cervera conclou que caldrien 60 milions per atendre totes les peticions, en comptes dels 29 que ha rebut la Generalitat.

El Bo Lloguer Jove preveu una ajuda per al pagament del lloguer d'habitatges o habitacions dels joves entre 18 i 35 anys que compleixin els requisits.

A Catalunya, el Departament de Drets Socials s'encarrega del tràmit i gestió d'aquestes ajudes, a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. La consellera ha celebrat que el primer dia d'obertura de sol·licituds "ha anat bé" i no hi ha hagut cap col·lapse en el sistema informàtic.

"Mal dimensionada i mal finançada"

La consellera de Drets Socials ha qualificat la convocatòria d'ajudes de "mal dimensionada i mal finançada" i ha dit que, des del primer moment, el govern la va considerar "insuficient".

Cervera ha insistit a reclamar poder adaptar el Bo Lloguer Jove a la singularitat territorial catalana perquè "no és el mateix una sol·licitud d'un jove de l'Ebre que una d'un jove de Barcelona".

 
ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut