Així han estat els exàmens del primer dia de la selectivitat

A la prova de castellà de les PAU, els alumnes no han pogut esquivar preguntes sobre el "Lazarillo de Tormes", que, d'una manera o altra, ha aparegut en les dues opcions

Actualitzat

El primer examen de la selectivitat, que ha començat aquest dimarts, ha estat la prova de llengua castellana i literatura. Malgrat que s'han donat dues opcions, els alumnes no han pogut esquivar preguntes sobre la novel·la "Lazarillo de Tormes".

Els alumnes han pogut triar entre dues opcions per fer la prova de comprensió lectora i expressió escrita, mentre que la tercera part ha estat comuna a tots els exàmens.

Els textos que s'han triat aquest any han estat, en l'opció A, un fragment de "La conquista del aire", de Belén Gopegui. I per a l'opció B, una crítica cinematogràfica de Carlos Boyero a El País sobre la pel·lícula de J.A. Bayona "Un monstre em ve a veure".

Aquest és l'examen: 

 

Examen de les PAU de Llengua castellana i literatura by Moderador Noticies Web on Scribd

 


Lazarillo, tant sí com no

La prova de comprensió lectora, a més de les preguntes sobre el fragment de text, afegia tres preguntes, de les quals se n'havia de triar dues, que en l'opció A eren sobre "Luces de Bohemia" de Ramón María del Valle-Inclán, i en l'opció B es feien sobre el clàssic anònim castellà "Lazarillo de Tormes".

El cas és que el "Lazarillo de Tormes" ha estat també el tema de la prova d'expressió escrita de l'opció A, i això vol dir que, tant si s'ha triat l'opció A com la B, el "Lazarillo de Tormes" ha estat, d'una manera o altra, tema d'examen per a tothom.

Una aula de selectivitat en un institut de Móra d'Ebre, a la Ribera d'Ebre (ACN/Jordi Marsal)

Segons els criteris de correcció en aquestes preguntes del "Lazarillo" hi ha 4,5 punts en joc.

El tema proposat en la prova d'expressió escrita de l'opció B era una reflexió sobre les xarxes socials i com condicionen o determinen les relacions, tant dels del punt de vista personal com laboral.

 

Matèries optatives

Aquesta primera prova, de llengua castellana i literatura, una de les matèries comunes, ha començat a les 9 del matí i ha durat fins a 2/4 d'11. Normalment, un cop fet aquest primer examen hi havia mitja hora de descans. Ara, però, entre prova i prova hi ha una hora i mitja, i a més a més, les matèries amb més inscrits s'han posat en dies diferents per evitar aglomeracions, per això l'examen de català no es farà fins aquest dimecres.

Entre les 12 i 2/4 de 2, s'ha fet la segona prova, de les optatives, segons el tipus de batxillerat: ciències de la terra i medi ambient,  fonaments de les arts o matemàtiques aplicades a les ciències socials

Han estat aquests exàmens: 

 

Examen de les PAU de Ciències de la Terra i del medi ambient by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

Examen de les PAU de Fonaments de les arts by Moderador Noticies Web on Scribd

Examen de les PAU de Matemàtiques aplicades a les ciències socials by Moderador Noticies Web on Scribd

 

A la tarda, entre les 3 i 2/4 de 5, s'han fet les proves d'altres matèries optatives: Anàlisi musical, història de l'art i física

 

 

Examen de les PAU d'Anàlisi musical by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Examen de les PAU d'Història de l'art by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Examen de les PAU de Física by Moderador Noticies Web on Scribd

 

La Generalitat ha informat que les proves s'han desenvolupat amb "absoluta normalitat" malgrat les mesures de prevenció de la Covid-19. 

 

 

ARXIVAT A:
Educació Universitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut