Moment en què Dabiz Muñoz ha rebut el premi The Best Chef Awards 2023
Moment en què Dabiz Muñoz ha rebut el premi The Best Chef Awards 2023

5 catalans entre els 10 millors xefs del món: Dabiz Muñoz és primer i Albert Adrià, segon

El cap del restaurant Enigma de Barcelona hi entra en segona posició, seguit --en tercera posició-- per Ana Ros, responsable del restaurant eslovè Hisa Franko

RedaccióActualitzat

2021, 2022 i 2023. El xef del restaurant DiverXO, el madrileny de 43 anys Dabiz Muñoz, torna a guanyar, per tercera vegada consecutiva, el prestigiós premi Best Chef in the World que el reconeix com a millor cuiner del món, tal com apuntaven les prediccions.

La gala de premis The Best Chef Awards 2023, celebrada aquesta vegada a Mèrida, capital de Yucatán (Mèxic), també ha col·locat en la llista del TOP 100 dels millors xefs del món els catalans Albert Adrià (2n, restaurant Enigma), Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (7è, restaurant Disfrutar), Joan Roca (8è, restaurant El Celler de Can Roca) o Fina Puigdevall i Martina Puigverd (91è, restaurant Les Cols).

Aquí, la llista completa dels 10 millors xefs del món:

  1. Dabiz Muñoz (Espanya)
  2. Albert Adrià (Espanya)
  3. Ana Ros (Eslovènia)
  4. René Redzepi (Dinamarca)
  5. Andoni Luis Aduriz (Espanya)
  6. Rasmus Munk (Dinamarca)
  7. Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Espanya)
  8. Joan Roca (Espanya)
  9. Junghyun Park (Corea del Sud)
  10. Rodolfo Guzmán (Xile)

Ha estat el primer cop en les set edicions que la seu dels premis s'ha situat fora d'Europa, però el Vell Continent continua ocupant les primeres posicions del rànquing, que decideixen 180 professionals de la gastronomia entre periodistes especialitzats, crítics, fotògrafs o altres professionals, amb un equilibri pel que fa a les seves nacionalitats d'origen i gènere, segons assegura la mateixa organització.

De les 31 nacionalitats reflectides a la llista dels millors xefs, més de la meitat són d'origen europeu (54), seguides per les candidatures americanes (24) i les asiàtiques (17). Espanya, de fet, lidera de nou el rànquing, ocupant 14 de les posicions.

Els diferents premiats durant la gala The Best Chef Awards 2023
Els diferents premiats durant la gala The Best Chef Awards 2023 (EFE/Lorenzo Hernández)

La gala també ha reconegut 10 xefs amb premis especials que reconeixen els cuiners en àmbits específics. Albert Adrià, per exemple, també ha guanyat el The Best Chef New Entry Award, per haver entrat directament en la segona posició del rànquing dels millors cuiners del món després d'haver tornat a la llista.

Jordi Roca ha rebut el premi al millor xef pastisser, The Best Chef Pastry Award, per segon any, després d'haver-lo rebut també el 2019. Ferran Adrià va ser reconegut amb el premi The Best Chef Legend Award per la seva carrera i la revolucionària tasca que va portar a terme del 1983 al 2011 als fogons d'El Bulli.

La resta de premis especials inclouen The Best Chef Local Award per a Roberto Solís i Wilson Alonzo; The Best Chef Rising Star Award per a Tala Bashmi; The Best Chef Food Art Award per a Karime López; The Best Chef Science Award per a Rodolfo Guzmán; The Best Chef Voted by Professionals Award per a Rasmus Munk, o The Best Chef Pizza Award per a Franco Pepe.

 

ARXIVAT A:
GastronomiaGastronomia
Anar al contingut