Nit de suspens a TV3
Nit de suspens a TV3
Divendres, a partir de les 22.05

Nit de suspens a TV3: segur que no tens por?

Demà, divendres, a partir de les 22.05, TV3 dedica una nit temàtica de cinema de suspens, terror i fantàstic, amb una marató de quatre pel·lícules: "Un lloc tranquil", l'estrena de "La casa del terror", "Annabelle: creation" i "Contes de por per explicar-los a les fosques", quatre ficcions per mantenir els ulls ben oberts tota la nit

La proposta terrorífica continua a TV3 a la carta amb una oferta addicional de 8 títols que ampliarà la marató de TV3 amb set dies d'estiu de por: "Durant la tempesta", "Musa", "La pell freda", "Cordes", "El pacte", "Rec 4", "El cadàver d'Anna Fritz" i "Emergo". Una selecció de les últimes millors produccions de suspens del cinema català, amb participació de TV3.

UN LLOC TRANQUIL (A quiet place) – 22.05 

Direcció: John Krasinski 
Guió: Scott Beck, Bryan Woods, John Krasinski (Història: Bryan Woods, Scott Beck) 
Producció: Platinum Dunes / Sunday Night. Distribuïda por Paramount Pictures 
Any: 2018 
País: Estats Units 
Durada: 90 minuts 
Fotografia: Charlotte Bruus Christensen 
Música: Marco Beltrami 
Intèrprets: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Cade Woodward, Leon Russom, Doris McCarthy 

En un món postapocalíptic, uns éssers monstruosos han provocat un gran nombre de morts i obliguen els pocs supervivents a viure en un silenci absolut. Els éssers, molt ràpids i violents, són cecs i només són capaços de detectar les seves víctimes a través del sentit de l'oïda. En Lee, l'Evelyn i els seus fills han aconseguit sobreviure i mantenen una estricta disciplina per no fer gens de soroll. 

LA CASA DEL TERROR (Haunt) – 23.35 

Direcció: Scott Beck, Bryan Woods 
Guió: Scott Beck, Bryan Woods 
Producció: Broken Road Productions, Nickel City Pictures, Sierra/Affinity. Productor: Eli Roth 
País: Estats Units 
Any: 2019 
Durada: 92 minuts 
Intèrprets: Katie Stevens, Will Brittain, Lauryn Alisa McClain, Andrew Caldwell, Shazi Raja, Schuyler Helford, Phillip Johnson Richardson, Chaney Morrow, Justin Marxen, Terri Partyka, Justin Rose, Damian Maffei, Schuyler White 

La Harper, una adolescent que acaba de trencar amb el seu xicot, decideix anar a una festa amb les seves amigues la nit de Halloween. Tot i que la cosa no pinta gaire bé, aviat comença a parlar amb un jove que desperta el seu interès. Així, acabaran ajuntant-se diversos amics que llavors decideixen entrar en una casa del terror que promet oferir-los una experiència extrema a força d'explotar les seves pors més profundes. La nit es tornarà mortal quan s'adonin que alguns dels monstres són reals. 

ANNABELLE: CREATION (Annabelle: Creation) – 01.10 

Direcció: David F. Sandberg 
Guió: Gary Dauberman 
Producció: Warner Bros. / Atomic Monster / New Line Cinema / RatPac-Dune Entertainment 
Any: 2017 
Durada: 104 minuts 
País: Estats Units 
Intèrprets: Stephanie Sigman, Talitha Bateman, Lulu Wilson, Anthony LaPaglia, Miranda Otto,Grace Fulton, Lou Lou Safran, Samara Lee, Tayler Buck, Mark Bramhall, Javier Botet, Brad Greenquist, Bonnie Aarons 

Dotze anys després de la tràgica mort de la seva filla, un artesà que elabora nines a mà i la seva dona reben a casa un grup d'òrfenes que estan a càrrec d'una monja. Les nenes, que han hagut d'anar-se'n de l'orfenat on vivien, estan il·lusionades amb el trasllat, però aviat s'adonen que s'han convertit en l'objectiu d'una presència diabòlica que habita en una nina anomenada Annabelle. 

CONTES DE POR PER EXPLICAR-LOS A LES FOSQUES (Scary stories to tell in the dark) – 02.40 

Direcció: André Øvredal 
Guió: Dan Hageman, Kevin Hageman, Guillermo del Toro, John August, Marcus Dunstan, Patrick Melton. Llibre: Alvin Schwartz 
Producció: CBS Films, Double Dare You, Entertainment One, Sean Daniel Company, 1212 Entertainment 
País: Estats Units / Canadà 
Any: 2019 
Durada: 100 minuts 
Intèrprets: Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Austin Zajur, Gabriel Rush, Kathleen Pollard, Gil Bellows, Javier Botet, Dean Norris, Lorraine Toussaint, Austin Abrams, Mark Steger, Stephanie Belding, Jane Moffat, Natalie Ganzhorn, David Tompa, Divan Meyer, Troy James 

És la nit de Halloween de l'any 1968 i tres amics adolescents -l'Stella, en Chuck i l'Auggie- fan una broma escatològica als pinxos del poble que cada any els roben els caramels que recullen per les cases. Quan els pinxos els empaiten, s'amaguen en un autocinema dins del cotxe d'un noi que es diu Ramon, a qui després conviden a visitar una casa abandonada que havia estat de la família rica del poble i que es diu que està embruixada des que la filla de la família -la Sarah Bellows- s'hi va penjar. Dins de la casa, troben un misteriós llibre de contes de por escrits per la Sarah. 

Set dies de por a la carta: continues sense tenir por? TV3 a la carta aposta per una oferta addicional de 8 títols que ampliarà la marató de TV3 amb set dies d'estiu de por. Una selecció de les últimes millors produccions de suspens del cinema català. 

DURANT LA TEMPESTA 

Direcció: Oriol Paulo 
Guió: Oriol Paulo i Lara Sendim 
Producció:Atresmedia cine, Think Studio, Colosé Producciones i Mirage Studio AIE, 2018 
Intèrprets: Adriana Ugarte (Vera Roy), Chino Darín (Inspector Leyra), Javier Gutiérrez (Ángel Prieto), Álvaro Morte (David Ortiz) 

Una interferència entre dos temps provoca que la Vera, una mare feliçment casada, salvi la vida d'un noi que va viure a casa seva 25 anys abans. Però les conseqüències de la seva bona acció provoquen una reacció en cadena que fa que es desperti en una realitat nova en què la seva filla no ha nascut mai i tampoc coneix el seu marit. La Vera viurà una situació contra rellotge en què haurà de trobar en quin punt ha canviat la seva vida, que fins ara ha estat un miratge. 

MUSA 

Productores: Castelao Films (Espanya), Fantastic Films (Irlanda), Frakas (Bèlgica), The Jokess Films (França). 2017 
Productors: Carlos Fernández i Laura Fernández 
Director: Jaume Balagueró 
Guió: Jaume Balagueró i Fernando Navarro
Intèrprets: Elliot Cowan, Franka Potente, Ana Ularu, Leonor Watling, Manuela Vellés, Christopher Lloyd. 

Després de la sobtada i tràgica mort de la seva nòvia, el professor Samuel Salomon té un malson recurrent on una dona és assassinada. A la mateixa dona que apareix totes les nits a la seva ment la troben morta en circumstàncies idèntiques a les del seu somni. Investigant, en Samuel coneix la Rachel, una jove que assegura haver somiat amb el mateix assassinat. Junts, faran tot el possible per descobrir quina és la identitat de la dona misteriosa, i això els portarà a submergir-se en un món fosc per intentar esbrinar la veritat. 

LA PELL FREDA 

Productores: Babieka Films i Kanzaman en coproducció amb Pontas Films. 2017. 
Basada en la novel·la de l'Albert Sánchez Piñol. 
Director: Xavier Gens 
Guionista: Jesús Olmo 
Intèrprets: Ray Stevenson (Gruner), David Oakes (Friend), Aura Garrido (Aneris), Winslow M.Iwaki (senegalès), John Benfield (capità Axel). 

En una illa perduda al mig de l'oceà, dos homes es defensen, nit rere nit, de l'assetjament d'unes estranyes criatures marines. Sotmesos a una extrema tensió, sense entendre les raons de l'atac, hauran de replantejar-se com enfrontar-se a allò que desconeixen. La captivitat i la lluita incessant per la vida els arrossegarà cap a un viatge al centre de les seves entranyes, on es barrejaran la lucidesa i l'alienació, el rebuig i el desig, la crueltat i l'amor, cap a allò desconegut. 

CORDES 

Productora: Súbete al Tren, A.I.E, Caduco Films, S.L. i Gaia Audiovisuals, S.L., 2019 
Director: José Luis Montesinos 
Guió: José Luis Montesinos i Iakes Blesa 
Intèrprets: Paula del Rio (Vera / Elena), Miguel Ángel Jenner (Miguel) i Jordi Aguilar (Salva) 

Un accident desgraciat deixa incomunicada l'Elena, una jove tetraplègica, en una masia al camp. Allà només hi té l'Athos, un gos especialment ensinistrat per ajudar-la. Però qui hauria de ser el seu millor amic ha contret una malaltia estranya i s'ha convertit en el seu pitjor enemic. 

EL PACTE 

Productora: Ikiru Films, 2018 
Direcció: David Victori 
Guió: Jordi Vallejo i David Victori 
Intèrprets: Belén Rueda (Mónica), Mireia Oriol (Clara), Darío Grandinetti (Àlex), Antonio Durán "Morris" (intruso), Jordi Recasens (Fran), Carlus Fàbregas (Garrido) i Vanesa Buchaca (Laura) 

Un matí qualsevol, la Clara, la filla adolescent de la Mònica, desapareix en estranyes circumstàncies. Hores més tard la troben inconscient, amb vida, però condemnada a una mort imminent. La Mònica es nega a acceptar la pèrdua de la seva filla i, arrossegada per la desesperació, participa en un obscur ritual on un misteriós home li proposa un pacte per salvar la vida de la Clara. L'endemà, i de manera inexplicable, la Clara torna a la vida. El viatge cap a l'infern de la Mònica ha començat. 

REC 4 

Productora: Apocalypse A.I.E i Castelao Pictures S.L., 2014 
Director: Jaume Balagueró
Guió: Jaume Balagueró i Manu Díez
 
Intèrprets: Manuela Velasco (Àngela Vidal), Paco Manzanedo (Guzmán), Héctor Colomé (Dr. Ricarte), Ismael Fritschi (Nic), Críspulo Cabezas (Lucas), Mariano Venancio (Capitán Ortega), María Alfonsa Rosso (anciana), Cristina Aquino (Edwin), Javier Laorden (médico), Carlos Zabala (Goro) i Emilio Baule (Jesu) 

Àngela Vidal, la jove reportera que va entrar a l'edifici amb els bombers, aconsegueix sortir-ne i es converteix en l'única supervivent, però el que l'exèrcit no sap és que a dins duu una estranya infecció. Portaran l'Àngela a un centre de màxima seguretat a diverses milles de la costa, completament aïllat i rodejat d'aigua. Un vell petroler que ha estat condicionat per a la quarantena. 

EL CADÀVER D'ANNA FRITZ 

Productora: El Cadáver De, AIE, 2016 
Guió i direcció: Hèctor Hernández Vicens 
Intèrprets: Alba Ribas (Anna Fritz), Cristian Valencia (Iván), Bernat Saumell (Javi) i Albert Carbó (Pau) 

La cèlebre actriu Anna Fritz ha mort, i ha deixat un cadàver tan jove i bonic que quan tres amics es colen al dipòsit de cadàvers per contemplar-ne el cos inert, no podran resistir la temptació de traspassar els límits morals. 

EMERGO 

Productora: Versus Entertainment, 2011 
Director: Carlos Torrens 
Guionista: Rodrigo Cortés  
Intèrprets: Francesc Garrido (Heseltine), Fiona Glascott (Ellen Keagan), Rick González (Paul Ortega), Kai Lennox (Alan White), Gia Mantegna (Caitlin White), Michael O'Keefe (Dr. Helzer), Damian Roman (Benny White), Laura Martuscelli (Cynthia) i Fermí Reixach (Lamson) 

Un grup multidisciplinari d'investigació paranormal arriba a un pis en què fa poc que hi viu una família, per estudiar els fenòmens estranys que s'hi produeixen. Trucades telefòniques sense resposta, ombres estranyes, fenòmens lumínics, objectes que es mouen sols, sons d'origen desconegut, llums que exploten sense cap raó aparent. Amb el propòsit d'enregistrar els fets de manera científica, empren els mitjans tècnics més avançats: filmació infraroja, fotografia digital, enregistraments psicofònics, detecció de moviment, sensors d'alteracions del camp magnètic... Mentre avancen en les seves investigacions, i de forma incontenible, les misterioses manifestacions comencen a fer-se més i més violentes... 

#NitSuspensTV3 

Anar al contingut