L'estadi de l'Internacional de Porto Alegre, ple d'aigua i fang
L'estadi de l'Internacional de Porto Alegre, ple d'aigua i fang (Reuters)

Les impactants imatges d'estadis inundats a Porto Alegre

Redacció Esport3Actualitzat

Porto Alegre, al Brasil, ha viscut els darrers dies unes dramàtiques inundacions que han deixat la ciutat arrasada i que, a més, han provocat uns 90 morts. Es considera ja el pitjor desastre natural de la història del sud del Brasil.

La capital de l'estat de Rio Grande do Sul ha quedat gairebé aïllada per unes inundacions que han afectat barris sencers. Les fotografies de la regió són molt impactants; com ara, les dels principals estadis de futbol, com són els de l'Internacional de Porto Alegre i el de Gremio, els principals equips de futbol de la zona.

Els partits, ajornats fins al juny

La Confederació Brasilera de Futbol (CBF) ha anunciat aquest dimarts l'ajornament dels partits del maig dels equips de l'estat de Rio Grande do Sul. La suspensió afecta els dos clubs professionals, Gremio i Internacional, però també totes les competicions nacionals de qualsevol categoria.

L'estadi de Gremio, negat d'aigua
L'estat de les instal·lacions esportives, com el camp de Gremio, fa inviable la competició (Reuters)

Aquests clubs tampoc jugaran com a visitants, ja que moltes de les instal·lacions esportives estan inutilitzables per l'alt nivell d'aigua, d'acord amb l'entitat, i això impossibilita que es puguin entrenar en gespa. Aquesta suspensió estarà en vigor fins al mes de juny.

Segons l'últim balanç de la Defensa Civil, les pluges torrencials de l'última setmana a Rio Grande do Sul, estat fronterer amb l'Uruguai i l'Argentina, han causat almenys 90 morts, 131 desapareguts i més d'1,4 milions d'afectats. La històrica crescuda de diversos rius principals ha provocat estralls a 397 municipis, inclosa Porto Alegre, la capital regional, i ha obligat unes 200.000 persones a abandonar casa seva per les inundacions.


Els clubs esportius i els futbolistes, solidaris

Els futbolistes han mostrat el seu costat més solidari i han ajudat aquests dies a repartir aliments i altres elements de primera necessitat com mantes a les persones que han perdut casa seva durant aquest desastre o que no en tenien i han vist com la seva situació de sensellarisme encara s'ha agreujat més.

És el cas, per exemple, del porter de l'Internacional, Fabrício, que ha col·laborat repartint carmanyoles i medicaments a persones sense sostre.


Gremio, per la seva banda, també ha mobilitzat personal i voluntaris per recollir i classificar roba per a les persones que en necessitin.
Anar al contingut