Dijous, estabilitat total arreu en un dia càlid a l'interior

Ulleres de sol, gorra, i si us esteu molt a l'exterior, protector solar

Néstor GómezActualitzat

Des d'aquesta jornada fins diumenge tindrem un temps plenament estable que es traduirà en sol i ambient càlid. Si les glopades o embussaments d'aire fred ens duen inestabilitat amb pluges, perquè faciliten el creixement dels núvols, ara tenim una situació inversa. Ara ens trobem sota una campana d'estabilitat a mitja troposfera, a uns 5.500 metres, amb aire càlid que inhibeix la formació de núvols. Veurem pocs núvols durant els pròxims dies.

Tarda amb núvols decoratius (Miquel del Rio)

Sol i algun núvol decoratiu

Cel completament serè de matinada i durant el matí. Veurem la sortida de sol sense impediments des de qualsevol indret del país, des del cap de Creus, a les 6.33 hores, fins a Gimenells, a les 6.46. Els primers núvols apareixeran arribat el migdia al Pirineu oriental, entre el Ripollès, la Garrotxa i el nord d'Osona. Però serà tan alta l'estabilitat que no permetrà el creixement dels núvols i, en conseqüència, no plourà enlloc del país. La novetat del dia serà l'arribada de núvols baixos arran de mar que tocaran terra a la Costa Daurada durant la tarda i que s'eixamplaran fins al delta del Llobregat i de l'Ebre durant el vespre.

Ambient més càlid a l'interior que a la costa

Les temperatures mínimes i màximes pujaran. Farà menys fresca al matí i l'ambient serà més càlid al migdia. S'esperen temperatures màximes superiors als 25 ºC a tot l'interior del país, i el termòmetre s'enfilarà cap als 28 ºC al sud del pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre. A la costa, les màximes es quedaran més curtes, entorn dels 22 ºC, per efecte del vent que bufarà de mar cap a terra, més fresc i humit.

I la recta final de setmana...

Seran dies de sol i de temperatures molt altes, sobretot, durant el cap de setmana. Potser durant la tarda de dissabte i de diumenge cauran alguns ruixats puntuals.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut