Logo de Volkswagen
Logo de Volkswagen
Madrid

Volkswagen xifra en 50.000 els vehicles afectats a Espanya per les irregularitats en les emissions de CO²

La companyia assegura que es farà càrrec de tots els costos, incloent-hi el retorn del pla PIVE, si s'escau

RedaccióActualitzat

Un total de 50.000 cotxes Volkswagen estan afectats a Espanya per irregularitats en les emissions de CO². Aíxí ho va comunicar el vicepresident mundial del grup, Francisco Javier García Sanz, al ministre d'Indústria, José Manuel Soria. Volkswagen assegura que "els vehicles afectats són tècnicament segurs i aptes per a la circulació", afirma que en mantindrà puntualment informades les autoritats espanyoles i garanteix que assumirà els costos que es puguin derivar de les irregularitats detectades.

En un comunicat, la firma alemanya també va dir que retornaria les ajudes pel pla PIVE si el govern espanyol reclamava que es tornessin. Donant a entendre que mantindria les inversions previstes a Seat, el vicepresident de Volkswagen va reiterar el compromís de la marca amb Espanya. El setembre passat, l'automobilística va anunciar una a inversió de 4.200 milions d'euros a les plantes Martorell, a la qual destinarà 3.300 milions, i a Landaben, a Navarra.

Les últimes manipulacions que ha admès el fabricant alemany afecten 800.000 vehicles, una part dels quals de gasolina. La nova dimensió de l'escàndol ha fet que les accions del grup s'hagin enfonsat gairebé un 10 per cent a la borsa. 

 

 

Anar al contingut