Hi ha pancartes reivindicatives en contra de projectes com el Hard Rock (3Cat)

Reoberta l'AP-7 a Cambrils després de gairebé 12 hores de tall de pagesos i ecologistes

Les protestes es traslladen aquest dilluns a Mont-roig del Camp, on el ple municipal votarà una modificació urbanística per a la implantació de la fàbrica de bateries de Lotte

RedaccióActualitzat

Pagesos i entitats ecologistes i socials del Camp de Tarragona contràries a macroprojectes com el Hard Rock i la fàbrica de bateries elèctriques de Lotte han abandonat el tall a l'AP-7 a Cambrils. La via s'ha reobert al trànsit en sentit sud abans de les nou del matí, i cap a un quart d'onze en sentit nord. 

Segons ha informat Trànsit, el col·lapse que ha generat el tall encara s'ha fet notar durant la reobertura, amb algunes retencions: 


La protesta va començar diumenge a dos quarts d'onze del matí i ha comportat importants afectacions de trànsit a l'AP-7 durant gairebé 24 hores. Una vintena de persones han passat la nit en tendes de campanya al bell mig de l'autopista.
 

Més protestes aquest dilluns, ara al ple 

Amb tot, les protestes no s'aturen i aquest dilluns preveuen fer una concentració a l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, on el ple municipal té previst aprovar el pla que ha de permetre la venda dels terrenys on s'ha d'instal·lar l'empresa sud-coreana Lotte, que fabrica components per bateries elèctriques de cotxe.

Dimarts volen bloquejar els accessos a un centre logístic de Sant Sadurní d'Anoia.

Una vintena de persones han passat la nit a l'autopista AP-7 a Cambrils (3Cat)

L'acció reivindicativa ha aplegat fins a un centenar de persones, una desena de tractors i molts vehicles particulars. S'hi ha organitzat una taula rodona per debatre sobre la gestió de l'aigua, l'energia, el model agroalimentari i el model econòmic del Camp de Tarragona.

Sota el lema "Defensem el camp, llaurem el futur", fan reivindicacions com la retirada del Pla Director Urbanístic del Hard Rock o aturar el projecte de fàbrica de bateries elèctriques de Lotte Energy Materials a Mont-roig del Camp.

Una imatge del tall de l'AP-7 a l'altura de Cambrils, aquest diumenge al matí (3Cat)

Des de la plataforma Aturem Hard Rock, Eloi Redon ha advertit que aquesta no serà una mobilització puntual: "És una demostració de força que som moviments organitzats. Poder enllaçar la lluita contra macroprojectes amb la pagesia i la ramaderia és un èxit", ha dit.

Alguns dels manifestants han publicat vídeos a la xarxa X on es veu l'ambient de la protesta a l'AP-7:

 

"Al Camp de Tarragona s'està destruint espai agrari per aquests macroprojectes", ha denunciat Ton Crusells, d'Unió de Pagesos, mentre Ramon Rojo, de Plataforma Pagesa, es queixava que "els macroprojectes tenen unes concessions d'aigua que nosaltres no tenim i no podem regar amb quatre pantans buits i ens quedem sense collites".

Un tractor a l'AP-7 amb una pancarta contra la fàbrica de bateries elèctriques de Lotte (ACN/Ariadna Escoda)

"Aquest no és el model de creixement que volem pel nostre poble", ha dit Jep Borrull, de Salvem Mont-roig, que ha defensat que "els llocs de treball que diuen que es generaran es poden generar ajudant i promovent l'emprenedoria de gent del mateix poble".

Tractors i manifestants a la Cooperativa de Cambrils, abans de tallar l'autopista (ACN/Ariadna Escoda)

Els participants afirmen que s'ha d'impulsar la protecció del sòl agrícola i l'espai agrari "per garantir la sobirania alimentària" i demanen "prioritzar les inversions hídriques per a la pagesia i no per als macroprojectes". També denuncien el model turístic i demanen que sigui més respectuós amb el medi ambient.

ARXIVAT A:
AgriculturaDrets laborals
Anar al contingut