Barcelona

El Mercat de la Misèria intenta sobreviure cada diumenge a la plaça de les Glòries

Al març comencen les obres de transformació de la plaça de les Glòries i el futur del Mercat de la Misèria entra en una fase d'incertesa

RedaccióActualitzat

Cada diumenge entra en funcionament el mercat de la Misèria de la plaça de les Glòries, on es venen tot tipus d'objectes que s'han trobat als contenidors.

El mercat es munta a la plaça de les Glòries de Barcelona, al voltant del mercat dels Encants, una zona que actualment està en constant transformació, al districte tecnològic del 22@. És aquí on també s'amaga una altra realitat: la de moltes persones que intenten sobreviure com poden venent el que troben. Però, també, els que hi compren són gent que no arriba a final de mes.

 

La majoria de productes que s'hi troben valen un o dos euros i el regateig és la pràctica habitual. En un dia els venedors poden guanyar uns 5 euros de mitjana. La majoria són immigrants, però també hi ha gent d'aquí.

 

Es mouen per la plaça, oferint els seus productes, en funció d'on hi ha més gent. I sempre estan pendents de la policia.

Segons l'Ajuntament, hi ha dues patrulles permanents de la Guàrdia Urbana tant al matí com a la tarda cada dia de la setmana, però els venedors asseguren que el diumenge poden estar tranquils perquè la Guàrdia Urbana no hi sol anar mai.

Alguns veïns del barri ja estan acostumats a compartir espai amb ells, però d'altres es queixen perquè diuen que cada vegada ocupen més lloc.

 

L'Ajuntament assegura que ho està seguint de prop, i, més enllà de la seguretat i la neteja, des de Serveis Socials també atenen les persones més vulnerables. Unes persones que ara no tenen cap altra sortida.

D'altra banda, ja hi ha data perquè comencin les obres del parc que convertirà la zona de les Glòries en un nou espai verd. Serà al març. Amb un pressupost de prop de 20 milions d'euros, està previst que les obres durin un any.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut