DOCUMENTAL

Diumenge, el 33 emet el documental "La connexió Argan"

Diumenge a la nit, veurem al 33 aquest documental que relata el naixement d'un nou projecte musical, de barreja i fusió, que sorgeix fruit de l'intercanvi vivencial de músics catalans i del Marroc.

"Argan" significa olivera en llengua berber. L'olivera és un arbre que es troba tant a Catalunya com al Marroc i que identifica la Mediterrània.

Argan és el nom escollit per tirar endavant un projecte musicat que té la voluntat de fusionar la música tradicional berber amb la que porten dins un grup de músics de jazz catalans.

Argan és també el títol d'un documental que vol ser el relat d'un experiment musical i cultural que ens descobrirà com neix i creix un nou grup de música de fusió a través d'una experiència de vuit mesos de diàleg entre sons i cultures.

La formació musical Argan neix de la voluntat del Mercat de Música Viva de Vic i el Festival Timitar d'Agadir de contribuir a l'enfortiment de les relacions socials econòmiques i culturals dels seus respectius països des de l'enfocament de la normalització que suposa l'intercanvi d'experiències artístiques entre territoris tan propers.

Argan és un projecte de fusió i barreja de realitats culturals mediterrànies, basat en l'intercanvi vivencial d'un grup de músics originaris de Catalunya i el Marroc que desenvolupen la seva creativitat artística des de la tradició i/o la contemporaneïtat, però que troben en la improvisació musical una característica comuna als seus llenguatges.

Des d'aquest vessant, la tradició revisada i actualitzada de la música amazic i la contemporaneïtat dels llenguatges del jazz es converteixen en els elements que canalitzen aquesta aventura.
Anar al contingut