Paula Molés.
Paula Molés.

"Un restaurant caníbal a Berlín" explora la relació entre gastronomia i medi natural

Dissabte, 22 de juny, a les 15.00, el programa "Un restaurant caníbal a Berlín", amb Paula Molés, parlarà de la relació entre cultura gastronòmica i medi natural amb el catedràtic de Geografia Humana Francesc Nadal i amb l'enòleg i viticultor Álvaro Palacios.

S'hi poden plantar arrossars, a Finlàndia? De què depèn que els xinesos no tolerin la llet? Per què els nord-americans sempre es prenen begudes fredes? El programa "Un restaurant caníbal a Berlín", amb Paula Molés, explorarà demà, 22 de juny, a partir de les 15.00, si la cultura gastronòmica pot acabar forçant el medi en diferents indrets del globus terraqüi i com el territori determina l'alimentació o com, al contrari, es modifica el territori per menjar el que es vol. Molés en parlarà amb Francesc Nadal, catedràtic de Geografia Humana de la UB. Nadal explicarà també què és una IGP (Indicació Geogràfica Protegida) i una DO (Denominació d'Origen).

La del Priorat és una de les primeres DO de l'Estat, juntament amb la de La Rioja i la de Jerez de la Frontera. I la DO Priorat va néixer el 1954 i es va convertir en DOQ (Denominació d'Origen Qualificada) l'any 2000. Álvaro Palacios, enòleg i viticultor, propietari del Celler Álvaro Palacios de Gratallops, que pertany a la DOQ Priorat, també compartirà taula i micròfons al restaurant caníbal de Paula Molés.

A més, el llibreter de capçalera del programa, Nacho Borraz, portarà tres novetats gastronòmiques: un viatge al Japó, un recorregut pels horts urbans que cultiven els millors xefs europeus i el volum nou de la Bullipèdia de Ferran Adrià, que ho explica tot sobre el cafè. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, parlarà de musclos i d'altres productes de temporada; la secció "El crític gastronòmic", amb Philippe Regol, soparà a l'Essence The Sweet Experience de l'Espai Sucre de Barcelona, i Matteo Reggio, copropietari de Parallelo Gelato de Barcelona, tastarà un gelat al "Nyap o top?" de Gerard Jubany.

Finalment, l'actriu Carme Elias explicarà quina "Magdalena de Proust" és la seva particular, i Maria Nicolau, cuinera del restaurant Ferrer del Tall de Vilanova de Sau (Osona), deixarà "La propina".

El programa "Un restaurant caníbal a Berlín" s'emet els dissabtes, de 15.05 a 16.00, a Catalunya Ràdio. 

catradio/restaurantcanibal
twitter/restaurantcanibal

instagram/restaurantcanibal

Anar al contingut