Tura adverteix que els diners del finançament poden semblar insuficients però prioritza el model

En declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", la conseller de Justícia de la Generalitat, Montserrat Tura, considera que els diners que s'obtinguin del finançament poden semblar insuficients i defensa, sobretot, la definició del model

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha advertit que "a tothom li semblarà insuficient la quantitat de diners" que arribaran amb el nou sistema de finançament. En una entrevista al programa "El matí de Catalunya Ràdio", Tura ho ha justificat per la situació actual de crisi econòmica remarcant que "l'Estatut estableix més coresponsabilitat fiscal amb impostos com l'IRPF o l'IVA" i ha defensat que "l'important és la definició del model".
La consellera també valora com a opinió qualificada la del ministre de Justícia, Francisco Caamaño, que avalava la constitucionalitat del nou Estatut. Tura, però, ha recordat que "qui dicta sentència és el Tribunal Constitucional".
Montserrat Tura afirma que la relació amb Caamaño és més bona que amb Mariano Fernández Bermejo i destaca que "Caamaño havia estat secretari d'Estat de relacions amb les Corts i el que més coneix és el difícil equilibri per aconseguir majories que permetin avui l'aprovació i modificació de lleis orgàniques".
Quan falta una setmana perquè comenci a funcionar la Ciutat de la Justícia, la consellera Tura espera que no hi hagi problemes d'accés a les noves instal·lacions i que n'hi hagi prou amb els mitjans de transport previstos. La consellera, però, no descarta ampliar-los si cal.
Anar al contingut