Tres llargmetratges amb col·laboració de TV3, nominats als Premis Platino

Les produccions, amb la col·laboració de TV3, "La mort de Lluís XIV", "La propera pell" i "100 metros" han estat nominades en la IV edició dels Premis Platino del Cinema Iberoamericà que es fa al juliol a Madrid. La pel·lícula d'Albert Serra competeix en les categories de millor direcció i millor direcció d'art; "La propera pell", d'Isa Campo i Isaki Lacuesta, en la categoria de millor guió, i "100 metros" en el Premi Platino al cine i educació en valors.

Els Premis Platino del Cinema Iberoamericà s'han erigit, en només quatre anys, en el gran esdeveniment de promoció internacional, foment i suport al cinema iberoamericà. Aquest any, el festival ha arribat al nombre més alt de participants, amb un total de 847 pel·lícules. A més, s'hi ha afegit una nova categoria, el Premi Platino a la millor sèrie o minisèrie, de la qual encara no se saben els nominats.

La pel·lícula d'Albert Serra ha estat nominada en les categories de millor direcció (Albert Serra) i millor direcció d'art (Sebastian Vogler). "La mort de Lluís XIV" té en el seu palmarès dos Gaudí en l'última edició dels premis, dos premis Lumière (els premis de la crítica internacional de França), el prestigiós Jean Vigo, i Jean-Pierre Léaud – l'actor protagonista– va ser reconegut l'any passat amb la Palma d'Or d'Honor al Festival de Canes. El llargmetratge se situa a l'agost de 1715. La salut Lluís XIV es debilita progressivament. És el principi de la lenta i dolorosa agonia del rei més important de França, envoltat de fidels, de metges i de la seva família. "La mort de Lluís XIV" és una producció d'Andergraun Films, Capricci Film i Rosa Filmes, amb la col·laboració de TV3 i ARTE i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Isa Campo i Isaki Lacuesta han estat nominats en la secció de millor guió per "La propera pell". La pel·lícula ja compta amb tres Gaudí, un Goya, una nominació a la millor interpretació masculina per Àlex Monner al Cinespaña de Tolosa, i sis Bisnagues en el Festival de Màlaga del 2016, entre altres. El llargmetratge se centra en un jove adolescent desaparegut que torna a casa seva després de vuit anys, quan tots el donaven per mort, i s'incorpora a la vida familiar marcada pel misteri de la seva desaparició. A poc a poc, sorgirà el dubte de si realment es tracta del nen desaparegut o d'un impostor. "La propera pell" és una producció de Bord Cadre Films, Corte y Confección de Películas, Sentido Films i La Termita Films, amb la col·laboració de TV3 i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'ICAA.

"100 metros", de Marcel Barrena, ha estat nominada en la secció de Premi Platino al cine i educació en valors. Els actors secundaris del llargmetratge –Alexandra Jiménez i Karra Elejalde– van ser guardonats amb un Gaudí cadascú en la gala del gener. "100 metros" està inspirada en una història de superació real de Ramon Arroyo. Diagnosticat d'esclerosi múltiple, tots els pronòstics indicaven que al cap d'un any no seria capaç de caminar ni 100 metres. En Ramon decidirà plantar cara a la vida i participar en la prova esportiva més dura del planeta. "100 metros" és una producció de Filmax Entertainment amb col·laboració de TV3.

Aquests premis estan promoguts per l'Entitat de Gestió de Drets de les Productores Audiovisuals (EGEDA), en col·laboració amb la Federació Iberoamericana de Productors Cinematogràfics i Audiovisuals (FIPCA) i el suport de les Acadèmies i Instituts de Cine Iberoamericans, Latin Artist i la Fundació AISGE.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut