"Ritmes del cor", el "making of" d'"El disc de La Marató"

TV3 emet, dilluns 24 de novembre, a les 23.45 i dissabte 29 de novembre, a les 20.10 "Ritmes del cor", el "making of" d'"El disc de La Marató" on es mostra el dia a dia a l'estudi de gravació, la minuciosa tasca dels productors, la preparació dels artistes, l'emoció de la gravació definitiva...Tot, vist des de dins. La desena edició d'"El disc de La Marató" sortirà a la venda el diumenge 30 de novembre al preu de 10 euros amb tots els diaris d'àmbit català que tenen edició dominical.

La Marató 2014 té una banda sonora que no hi pot faltar i que, com passa des de ja fa deu edicions, pren forma de disc. Amb "Ritmes del cor", el "making of" d'"El disc de La Marató", es vol mostrar el procés de gravació d'aquest disc com no s'havia vist mai.

El dia a dia a l'estudi de gravació, la minuciosa tasca dels productors, la preparació dels artistes, l'emoció de la gravació definitiva... un procés emocionant i, al mateix temps, minuciosament treballat i calculat. Tot, vist i viscut des de dins.

Un total de 19 temes i 30 artistes i formacions que donen vida a 18 cançons i una versió instrumental del clàssic dels Bee Gees "Staying Alive", interpretat per la banda del programa, Se Atormenta una Vecina: un tema de gran importància i simbolisme, ja que és el que fa servir la comunitat mèdica internacional per ensenyar a mantenir el ritme del massatge cardíac en cas de parada cardíaca.

Com ha estat el dia de la gravació per a artistes internacionals de la talla de Laura Pausini, Rosana o Antonio Orozco? Com s'han preparat per enregistrar una cançó Joan Dausà o Els Pets? I com han viscut aquesta experiència les bandes que tot just comencen, com ara Obeses o Empty Cage?

Amb "Ritmes del cor", el "making of" d'"El disc de La Marató", l'espectador es podrà acostar a gravacions excepcionals i curioses, com la que ha portat Pau Riba a cantar amb l'Orquestra Simfònica del Vallès o Andreu Rifé a actuar amb el cor solidari Àkan.

Tots els artistes que han col·laborat en la gravació del disc tenen el seu moment en un repàs musical emocionant i emotiu, que pretén acostar-se a la feina dels artistes, músics, productors i tècnics que han col·laborat, un any més, per fer possible un disc tan especial.

La producció musical, com en altres edicions, ha anat a càrrec de Marc Parrot, els germans Toni i Txasqui Ten i Jordi Cubino. I Àngel Lacalle és el director d'un projecte en què han col·laborat els equips del programa, la Fundació La Marató de TV3, Catalunya Ràdio, TV3 i TVC Edicions.

La desena edició discogràfica física es posarà a la venda, únicament, el diumenge 30 de novembre al preu de 10 euros, amb tots els diaris en paper d'àmbit català que tenen edició dominical: "La Vanguardia", "El Periódico de Catalunya", "El Punt Avui", "Diari de Tarragona", "Segre", "Diari de Girona", "Regió 7" i "Ara"; els esportius "Sport", "Mundo Deportivo", "El 9 Esportiu" i "La Grada", i la revista "Enderrock".

Més informació

L'edició d'"El disc de La Marató 2014" d'enguany serà de 215.000 còpies. A partir del dia 30, el disc es podrà adquirir digitalment a iTunes al preu de 9,99 euros. En aquesta plataforma també es poden trobar els 9 discos anteriors de La Marató, al preu de 4,99 euros.

La recaptació que s'obtingui en aquesta edició es destinarà al marcador de La Marató del 14 de desembre, amb l'objectiu de finançar projectes de recerca científica sobre les malalties del cor. La Marató ha recaptat 131 milions d'euros en les 22 edicions anteriors, que han permès impulsar 636 projectes de recerca sobre un ampli grup de malalties greus i sense curació coneguda.

Les cançons del disc de La Marató fan un recorregut a través del dolor, la tristor, el drama, l'absència, la pèrdua sobtada, la solitud, la incomprensió, la impotència, però també des de la lluita, la fe, la força, l'esforç, el record, el suport, la generositat, l'esperança i la vida.

tv3.cat/marato

 

Anar al contingut