Puig nega que Ferrovial hagi aportat diners a CiU a través del Palau

El número dos de CDC diu que el tripartit crearà una comissió d'investigació sobre el cas per interessos electoralistes.

El secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya, Felip Puig, ha negat que en governs de Jordi Pujol s'hagués adjudicat obres públiques a Ferrovial a canvi que CiU rebés ajudes econòmiques a través del Palau de la Música.

En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Puig ha afirmat que el tripartit ha decidit crear una comissió d'investigació parlamentària sobre el cas per interessos electoralistes: "Qui ha canviat de criteri ha estat, en aquest cas, el Partit Socialista i el tripartit. Fins ara, deien ‘tot el que estigui sota investigació judicial, que no hi hagi comissió d'investigació' i ara han canviat de criteri. Que ells expliquin el perquè. Jo intueixo el perquè. Intueixo que estem a quatre mesos de les eleccions. Intueixo que veuen que potser no les poden guanyar per la tendència dels vots i de les enquestes dels ciutadans".

Felip Puig també ha assenyalat que les adjudicacions de les obres públiques de la Generalitat les decideixen empreses públiques: "Lligar la causa-efecte entre els ingressos que et vénen d'una, -sí clar - constructora però que és patrocinadora durant els darrers 10 anys del Palau de la Música, amb una actuació que suposadament ha estat adjudicada per un conseller amb finalitats polítiques i partidistes... Miri, jo no decidia les adjudicacions. Les adjudicacions de les obres públiques de la Generalitat les decidien -i encara ho fan -empreses públiques que tenen uns consells d'administració amb uns responsables tècnics i també polítics, però que en cap cas hi ha, ni ara el conseller Nadal ni abans el conseller Puig. Per tant, anar lligant tota aquesta presumpció d'una causa inicial fins a un efecte final, no només hi ha ignorància, crec que en el fons hi ha mala fe i voluntat de sospites polítiques que vagin generant aquest entorn, que sincerament, crec que no és el que ens toca".

Sobre el cas Pretòria, Puig ha dit que intueix que Lluís Prenafeta i Macià Alavedra haurien actuat estrictament d'intermediaris. El número dos de CDC també s'ha referit als consellers Joaquim Nadal i Antoni Castells: "Crec en l'honorabilitat del conseller Nadal i del conseller Castells, ara, dit això, algunes decisions han pres en els darrers temps com per pensar que potser sí que hi va haver alguna decisió que potser no va ser prou objectiva. Jo em pregunto que com és que el director de l'Incasol va ser cessat en el seu moment i com altres responsables també, -que aquests sí que estaven en l'exercici del seu càrrec públic i polític, doncs relacionats amb l'Ajuntament de Santa Coloma o de Badalona-, han estat evidentment apartats. Per tant, aquí és on la justícia té camp per córrer". El número dos de CDC s'ha mostrat convençut que Nadal i Castells donaran explicacions.

catradio.cat/mati

Anar al contingut