Presentació "Trenquin tòpics"
Presentació "Trenquin tòpics"
PRESENTACIÓ

Pol Izquierdo: "Amb 'Trenquin tòpics' no volíem ser autocomplaents"

Aquest migdia s'ha presentat a TV3 "Trenquin tòpics", el primer programa de TV3 que vol desmuntar els tòpics catalans, amb una bona presència de l'equip de la sèrie que s'estrena demà.

Aquest migdia s'ha presentat, a l'Edifici Ponent de TV3, "Trenquin tòpics", el nou programa de TV3 que s'estrenarà demà. A l'acte hi ha intervingut el director de TV3, Vicent Sanchis; el director del programa, Pol Izquierdo; i Queco Novell, el presentador.

Vicent Sanchis ha valorat positivament l'estrena: "'Trenquin tòpics' és un programa amb molta intel·ligència, i amb un punt d'atreviment arriscat. En primer lloc teníem reserves, perquè un programa de tòpics pot estar carregat de tòpics i, segon, perquè moltes vegades la gent no s'hi veu reflectida, en els propis tòpics. Ens vam preguntar si seríem capaços de no caure en els tòpics, de passar-nos-ho bé, divertir-nos i que ningú se sentís ferit."

En acabar la intervenció, Sanchis ha presentat cada un dels deu tòpics que s'intenten desmuntar a la sèrie, i ha donat pas al director del programa. Pol Izquierdo ha destacat el fet que "Trenquin tòpics" té dos presentadors, en lloc d'un, Queco Novell enfront la seva consciència: "La part que dona més personalitat a la sèrie són els diàlegs teatrals que el Queco manté amb la seva consciència. No volíem ser autocomplaents, no volíem ser blancs... Volíem tenir unes dosis de mala llet per poder desmuntar alguns trets de la manera de ser dels catalans. És molt interessant perquè es tracta d'una barreja de televisió i teatre alhora i els dots interpretatius del Queco han estat sensacionals".

El presentador, Queco Novell, afalagat, ha respost: "Aquest programa el vam començar a concebre a l'abril. I m'ha agradat molt perquè ha anat agafant forma a mesura que l'anàvem fent. Ha anat evolucionant, com si féssim fang. Un altre punt que m'ha agradat molt és que el to en tot moment ha defugit de l'autocomplaença i de mirar-se el melic".

L'antropòleg Adrià Pujol, "expert" del programa, per la seva banda, ha trobat a faltar un nou capítol: "m'ha faltat un onzè tòpic, com és el de la figura de l'expert, ja que tot català porta a dins una conferenciant, un meteoròleg, un entrenador de futbol, un analista polític, un boletaire... cada català porta catalanets a dins que són els millors en tot."

A l'acte també hi han participat altres personatges coneguts que apareixen en diferents capítols, com Lena Crespi, Sílvia Soler, Liz Castro, Enrique Tomás, Joan Pera i Sebastià d'Arbó, entre d'altres.  

 

"Trenquin tòpics"

"Trenquin tòpics", a partir de demà a TV3, comprovarà o desmentirà els tòpics catalans. Queco Novell fa un treball de camp en què va provocant  les situacions on es produeix el tòpic o les observa com un espectador més.

En Queco farà pujar gent a un Ferrari, per saber quina relació tenim amb el luxe i els diners, organitzarà un concurs de seducció per comparar els catalans amb els argentins o els italians, i farà de copilot de la Laia Sanz per comprovar quanta rauxa ens desperta la conducció. Parlarà de la nostra tradició pactista amb John Carlin, anirà de tapes a Madrid amb Carles Torras, conversarà amb Roger Mas sobre per què som tan avorrits i analitzarà els nous renecs catalans amb el grup de trap P.A.W.N. Gang.

tv3.cat/trenquintopics

Anar al contingut