Nadal assegura que mai s'ha deixat subornar i que mai ha dispensat cap tracte de favor a ningú

El conseller també ha negat que sigui el "Quim" que apareix citat en el sumari del cas Pretòria.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, diu en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que les revelacions del sumari del cas Pretòria proven que els membres del govern català no són corruptibles i que mai no van dispensar cap tracte de favor a ningú: "Allà on surto jo queda clar que no hi ha cap tracte, que no s'accepta cap tracte, que no hi ha tracte de favor; que pot haver-hi alguna insistència per part d'algú -dos correus electrònics concretament que no són respostos i que per tant no tenen més importància-, i que hi ha gent que efectivament, vista tota la informació en el seu conjunt, pretenia fer duros a quatre pessetes i, en alguns casos, se'n van sortir, però que pel que fa al govern de la Generalitat, els seus consellers i conselleres, el president de la Generalitat, ha quedat molt clar que no ens deixem influir, que no som corruptibles".

Nadal també ha negat que sigui ell qui apareix citat en el sumari del cas Pretòria amb el nom de "Quim" en una conversa telefònica entre Lluís Prenafeta i el constructor Lluís Casamitjana. Aquests dos imputats relataven l'any passat els contactes que estaven fent amb l'administració catalana per la venda d'un edifici a la Generalitat i plantejaven textualment si "el Quim no havia trobat prou incentivadora la pasta". El conseller ha insistit que mai s'ha deixat subornar: "Jo li afirmo que aquest Quim no sóc jo perquè hi ha fonts jurídiques que ja m'han informat que no sóc jo. I no sóc jo qui ha de poder dir qui és. Simplement li dic: en la meva trajectòria de 32 anys ocupant càrrecs públics, mai, mai, mai, ningú no ha pogut fer cap tracte amb mi de favor, i els que ho han intentat han rebut un cop de porta als nassos".

Nadal també ha explicat que va parlar amb Prenafeta i el constructor Casamitjana: "A mi el senyor Prenafeta em truca un dia i em diu: ‘Tu podries rebre el senyor Casamitjana?'. ‘I tant, no li caldria acudir a tu perquè jo el rebés perquè rebo a tothom'. I aquest senyor a mi em planteja una única cosa, que és que necessita vendre uns terrenys. I jo li dic: ‘doncs, cap a l'Institut Català del Sòl, que és qui compra i qui ven".

catradio.cat/mati
Anar al contingut