"L'ofici d'educar" celebra el cinquè aniversari a La Granja escola de Santa Maria de Palautordera

El programa "L'ofici d'educar", amb Elisabet Pedrosa, emetrà dilluns, 24 de juny, a les 8.00, el programa especial de celebració del cinquè aniversari enregistrat durant una jornada d'activitats amb els oients a La Granja escola de Santa Maria de Palautordera.

El programa "L'ofici d'educar", amb Elisabet Pedrosa, va organitzar el 8 de juny passat una jornada amb els oients per celebrar el seu cinquè aniversari a La Granja escola de Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental) un entorn natural que reforça l'educació emocional i per on passen cada any 18.000 nens i nenes. El programa enregistrat durant aquella jornada especial s'emetrà a Catalunya Ràdio el dilluns 24 de juny, dia de Sant Joan, a les 8.00.    

Aquest especial "L'ofici d'educar" parlarà dels beneficis del contacte amb la natura amb Cristina Gutiérrez, directora de La Granja; Lara Terradas, psicòloga i mestra; Gloudina Greenacre, fundadora de Wild Me, experiències per a famílies a la natura; i amb la col·laboració d'alguns dels experts del programa i de les famílies que han vingut a celebrar aquest cinquè aniversari. El programa compta també amb la participació de l'humorista Oriol Dalmau i acabarà amb l'espai "Torna-la a posar" i amb una actuació en directe del músic José Luis Santiso.

En la jornada a La Granja del dissabte 8 de juny es van fer també minixerrades temàtiques de 20 minuts de durada, que es podien seguir simultàniament en dos espais diferents, a càrrec de Rosa Vela, mestra de secundària ("Altes capacitats"); Raquel Salamades, directora d'un centre d'educació especial, ("Aventures d'un centre molt especial"); Elisenda Pascual, psicòloga i autora de "Criar i jugar" ("Sexualitat, amor i plaer en el desenvolupament infantojuvenil"); Anna Carpena, especialista en educació emocional i autora de "Retalls de vida emocional" ("Assetjament a l'escola"); Marta Butjosa, mestra de secundària i autora del llibre "Educar amb consciència" ("Preparar-nos per l'adolescència dels nostres fills"); Sílvia Palou, psicòloga ("A l'escola hi anem amb tota la família"), i Verònica Anton, psicòloga ("Es poden posar límits amorosos?").

Les famílies també van assistir als tallers "Educació emocional", amb Cristina Gutierrez; "Tenir cura dels mestres i de les famílies" (taller pràctic), amb Sílvia Blanch, doctora en Psicologia de l'Educació, llicenciada en Psicologia Clínica i coordinadora del Grau d'Educació Infantil de la UAB; "Taller musical", amb Anna Català i Helena Cabo, de Cantem en família, i "Petit tast de ioga per a nens i famílies", amb Ariadna Civil, autora de "Taller de ioga para niños", i Marta Bell Lloch, creadora de "La màgia de ser".

Una aposta per la innovació educativa

"L'ofici d'educar", nascut l'estiu del 2014, és un programa de divulgació, d'educació i de valors fet des de l'entreteniment, que comparteix experiències i convida a aprendre amb un to desenfadat, amb diversió i des del rigor. En l'actual moment educatiu, il·lusionant i transformador, el programa dona veu, amb vocació de servei públic, als diferents col·lectius implicats: mestres, pediatres, psicòlegs, professors universitaris, educadors, famílies i terapeutes. Un espai transversal i intergeneracional dirigit a pares, fills i avis, amb un programa setmanal monogràfic que gira sempre al voltant de la criança o l'educació dins i fora de l'escola: l'educació emocional, la innovació educativa —educar per projectes, aprendre fent, noves tecnologies—; la relació saludable amb la tecnologia; l'educació sexual; el valor imprescindible del joc; les tècniques de relaxació i per treballar la interioritat amb infants; com es poden cultivar les arts, les ciències i les humanitats; els fenòmens com la segregació, els trastorns alimentaris o els problemes mentals en nens i joves; pautes per orientar-los a la vida, i entrevistes a referents del món educatiu (Claudio Naranjo) o d'altres àmbits (Pep Guardiola), entre altres temàtiques.

"L'ofici d'educar" s'emet a +CatRàdio els dimarts, a partir de les 19.00, a Catalunya Ràdio els dies festius intersetmanals, a les 8.00. I els caps de setmana d'estiu per antena de 16 a 17.

catradio/oficieducar
facebook/oficieducar

spotify/oficieducar
 

Anar al contingut