La sèrie "Nudes" s'estrena el 30 de maig a la plataforma 3Cat
La sèrie "Nudes" s'estrena el 30 de maig a la plataforma 3Cat

3Cat estrena "Nudes", una sèrie adolescent que alerta sobre les violències digitals

La ficció forma part d'una aposta més àmplia de 3Cat per continguts de servei públic que conscienciïn infants i joves dels riscos de les noves tecnologies.

La plataforma 3Cat estrena aquest dijous "Nudes", una minisèrie de 9 capítols que aborda les conseqüències personals i legals de compartir un nu per Internet i que alerta sobre les diferents formes de violència digital que afecten especialment els joves.  

Aquesta ficció forma part d'una aposta clara de 3Cat per continguts de diferents registres i gèneres que ajudin a conscienciar infants i adolescents, però també les seves famílies i la societat en general, dels perills de la sobreexposició a les pantalles i dels riscos d'un mal ús de les noves tecnologies.  

En aquest sentit, l'11 de juny, el "Nits sense ficció" oferirà una nit temàtica dedicada a aquest tema que inclourà l'estrena del documental "Atrapats per la pantalla", que analitza l'experiència sociològica de 10 joves a qui se'ls retiren els dispositius electrònics i la connectivitat durant una setmana, i un programa especial que comptarà amb familiars d'aquests joves i amb els principals experts en la matèria. Aquell mateix dia també s'emetrà una edició especial de l'informatiu infantil "InfoK", del SX3, per incidir en la sobreexposició dels infants a les pantalles. Aquests continguts reforcen l'aposta iniciada per altres projectes com "Generació porno", "Cibercrims" o la SX3 Academy, la primera escola de drets digitals dels infants de Catalunya.  
 
"Com a part de la nostra missió de servei públic, a 3Cat estem absolutament compromesos amb la difusió de continguts que contribueixin en el benestar i la salut mental dels infants i joves del nostre país. Rosa Romà, presidenta de 3Cat".   
 

"Nudes" i les diferents violències digitals 

Amb un tractament cru i realista d'una problemàtica malauradament molt actual, "Nudes" narra les històries de tres menors que hauran d'aprendre a recuperar el control de les seves vides després de veure's implicats en la filtració d'imatges de persones despullades. La ficció, protagonitzada per joves actors de l'actual panorama audiovisual català (Marc Soler, Clara Doyen i Lola Navarro), porta la firma, també, de tres directors novells (Carmen Aumedes, Sofia Farré i Carlos Villafaina), en una  aposta clara pel talent jove del país.  

La sèrie posa el focus en la importància de la intimitat en l'era de les xarxes socials i busca conscienciar sobre les diferents formes de violència digital, com la sextorsió, el ciberassetjament, el catfishing, el childgrooming, el sexpreding o el ghosting. Alhora, dona eines als afectats i posa el focus de la culpabilitat i la crítica en aquells que han difós sense consentiment els nus, no en les víctimes. En aquest sentit, pretén empoderar els joves per superar aquestes situacions i denunciar-les. 

"Nudes" és una producció de 3Cat en col·laboració amb Vértigo Films, filial espanyola de Wild Bunch, i ESCAC Studio, productora associada a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya. La ficció és un remake d'una minisèrie noruega que porta el mateix títol, premiada com a millor sèrie juvenil a Noruega i al Regne Unit, dirigida per Liv Joelle Barbosa Blad i Erika Calmeyer. També ha estat recentment adaptada amb èxit a Itàlia, on ha recollit unes bones xifres d'audiències en la seva emissió per la RAI.  
Anar al contingut