L'advocat dels imputats, Jordi Pina, a "El matí de Catalunya Ràdio"

Pina ha assegurat que Millet i Montull no podien influir en els testimonis del cas Palau perquè només sortien de casa per anar al despatx dels advocats

Un dels advocats de Fèlix Millet i Jordi Montull, Jordi Pina, ha dit al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que és "agosarat" que la jutgessa hagi enviat a la presó Fèlix Millet i Jordi Montull amb l'argument que podien influir en els testimonis del cas. Pina ha dit que només sortien de casa per anar al despatx dels seus advocats i ha posat com a exemple que a Montull, el van expulsar del club de tenis que anava: "Molt probablement al voltant de vostè o al meu voltant, hi deuen haver algunes persones que, no ho sabem, i estan imputades en procediments judicials i que van a jugar a tenis o a pàdel. Però al senyor Montull, el van fer fora del club de tenis. El van declarar persona no grata perquè estava imputat en un procés penal".

Pina també ha explicat que els seus clients, Millet i Montull, van contactar amb la presidència de la Generalitat, amb el vicepresident, Josep Lluís Carod Rovira, i també amb líders d'ERC i del PP a l'Ajuntament de Barcelona en les seves gestions amb polítics per aconseguir l'operació urbanística del Palau de la Música: "El senyor Millet va explicar ahir que fins i tot van haver-hi contactes amb el senyor Portabella, van haver-hi contactes amb el senyor Carod-Rovira, van haver-hi contactes amb el senyor Fernández Díaz, fins i tot van haver-hi contactes amb la presidència de govern de la Generalitat. (...) Jo dic el que ell va explicar en la seva declaració davant el jutge". Pina també ha dit que Millet va explicar ahir davant de la jutge que va mantenir aquests contactes perquè volia que en l'operació de l'hotel hi hagués "un consens de totes les forces polítiques".

Jordi Pina també ha explicat que les cartes de Millet i Montull enviades a polítics de l'Ajuntament de Barcelona demanant o agraint el suport a l'operació de l'hotel, i que consten a la interlocutòria de presó de la jutge, no constitueix un delicte de tràfic d'influències. Segons Pina, els exresponsables del Palau enviaven moltes cartes d'aquest estil a molts polítics: "Això no és tràfic d'influències ni aquí ni a Mozambique. (...) Aquests mateixos mails, n'hi ha d'haver d'aquest to, quan el senyor Millet va sol·licitar a altes instàncies i al senyor Mayor Zaragoza i a tota la comissió de la Unesco, que el Palau de la Música fos declarat patrimoni de la Unesco, o quan el senyor Millet va aconseguir que es pogués fer la reforma del Palau...".

catradio.cat/mati

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut