La presidenta balear, Francina Armengol, ha posat el debat sobre les declaracions del conseller Gordó dins la precampanya electoral

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Armengol es mostra partidària del diàleg, d'unir ponts i manté l'aposta ferma per l'Espanya federal

La presidenta de les illes Balears, la socialista Francina Armengol, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que situa en la precampanya electoral el debat generat per les declaracions del conseller Gordó sobre els Països Catalans. El titular de Justícia va dir que la construcció d'un estat no pot oblidar la nació completa, i això s'ha interpretat des d'alguns territoris com si Catalunya hagués de donar la nacionalitat a la resta dels Països Catalans.

En concret, Armengol ha dit: "Jo no sóc de les entren a escalfar un debat entre els nacionalistes espanyols i nacionalistes catalans. Jo sóc d'unir, de crear ponts i m'encantaria que Catalunya es pogués trobar còmoda i construir una Espanya federal entre tots. I aquesta és la meva posició. Per tant, jo no sóc de contestar excessos, que crec que és del que es tracta, i escalfar aquest debat que jo crec que és estèril."

Francina Armengol ha reconegut que alguna cosa ha fallat en els governs d'Espanya perquè a Catalunya hagi crescut tant el sentiment independentista, però ha qualificat el procés sobiranista d'aventura que perjudicarà tant Catalunya com Espanya. També ha demanat paciència als catalans.

Segons la presidenta balear, "tenim una oportunitat. Hi haurà unes eleccions generals a Espanya i hi haurà un canvi de govern. Hi ha hagut ja canvis de govern a moltes comunitats autònomes. A les illes Balears ha canviat el govern, al País Valencià ha canviat el govern. I hem demostrat una forma de fer molt diferent d'altres moments. Per tant, a mi m'agradaria que Catalunya entengués i tingués la paciència suficient per comprendre que hi ha un espai de diàleg per explorar".

Armengol ha compartit amb Catalunya i el País Valencià la sensació de comunitat infravalorada i per això demanarà un front comú per reivindicar una millora del finançament.

La líder socialista balear ha afirmat: "Jo sóc d'aquelles que sóc solidària amb tothom i, evidentment, amb tots els pobles d'Espanya. Ara bé, quan arriba un moment, que és en el que estem ara, en què tu deixes de rebre molt menys del que aportes, que les teves infraestructures no estan a l'alçada de les circumstàncies, que no pots garantir els serveis públics en condicions als ciutadans que representes, és el moment de dir prou. Hem de fer una sacsejada forta."

La presidenta balear també s'ha referit a la vaga indefinida convocada per la comunitat educativa. Diu que en 55 diesde govern han derogat el polèmic decret de trilingüisme, però que fan el que poden per no fer més retallades amb les limitacions pressupostàries que tenen.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Francina Armengol, podeu anar aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut