La CCMA presenta el seu servei multicàmera a Londres, dins del Simposi HbbTV 2015

El servei multicàmera forma part dels pilots que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha fet dins del projecte europeu de recerca TV-RING. En aquest Simposi, que va tenir lloc a Londres els dies 8 i 9 de desembre, va intervenir Francesc Mas, enginyer consultor i cap de projectes del Departament d'Enginyeria i Infraestructures de la CCMA.

La CCMA ha estat convidada a explicar el projecte de difusió IP Multicàmera en el Simposi sobre HbbTV, organitzat per la associació HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV), destinada a la harmonització de la televisió (Broadcast) i internet (Broadband), juntament amb la DTG, centre de col·laboració de la industria de la televisió digital anglesa.

Durant el Simposi, que va tenir lloc a Londres els dies 8 i 9 de desembre, es van fer més de 40 ponències que van abastar tots els àmbits relacionats amb la HbbTV, des del desplegament actual europeu de televisors compatibles amb HbbTV, fins als innovadors serveis digitals interactius oferts per les televisions europees sobre la base de l'estàndard HbbTV.

En la seva intervenció, Francesc Mas, enginyer consultor i cap de projectes del Departament d'Enginyeria i Infraestructures de la CCMA, va presentar el nou servei interactiu de TV Multicàmera desenvolupat en el marc del projecte Europeu TV-RING.

Durant la presentació també es va mostrar el nou servei de subtitulació que es va posar en marxa al portal HbbTV TV3alacarta a mitjans del 2015 i que forma part del projecte Europeu Hbb4All, centrat en l'accessibilitat dels col·lectius amb necessitats especials.

Paral·lelament a les conferències, es va desplegar un espai de demostracions en què la CCMA va ensenyar els diversos pilots multicàmera emesos en directe o diferit per TV3 com, per exemple, el partit de Champions entre el FC Barcelona i l'AS Roma el passat 24 de novembre.

Aquesta acció s'adscriu dins de la contribució de la CCMA en el projecte Europeu TV-RING, cofinançat per la Comunitat Europea mitjançant el programa CIP ICT PSP i en què col·laboren diversos centres de recerca, desenvolupadors de programari i proveïdors de serveis. Aquest projecte té l'objectiu de desenvolupar i provar aplicacions i infraestructures que donaran forma al futur de la televisió combinada amb radiodifusió i internet amb nous serveis d'alta qualitat i continguts innovadors.

ccma.cat

Anar al contingut