Roger de Gràcia
Roger de Gràcia
Divendres, a les 17.30, a Catalunya Ràdio

"Estat de Gràcia" parlarà demà amb els responsables de les entitats que fan possible La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio

Roger de Gràcia entrevistarà representants d'Acció Cívica, "la Caixa",  Movistar i PwC, responsables dels 2.400 voluntaris, de les connexions telefòniques, de la gestió electrònica dels donatius i del control del procés de recollida de donatius que permeten que un projecte com el de La Marató sigui dels més eficaços i transparents del món.

Demà, divendres, 16 de desembre, a partir de les 17.30, el programa "Estat de Gràcia", dirigit i presentat per Roger de Gràcia, entrevistarà responsables de les entitats que, en els seus 25 anys d'existència, han col·laborat de manera desinteressada en La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

En concret, Roger de Gràcia parlarà amb Bernat Valls, director general d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat;  Fèlix Les, cap de gabinet de Movistar a Catalunya; Àngel Font, director corporatiu de l'Àrea de Persones i Estratègia de la fundació bancària "la Caixa", i Ignacio Marull, soci director de l'assessora i consultora PwC, PriceWaterhouseCoopers, a Catalunya. En el programa, també hi intervindrà Ricard Ustrell, realitzador del magazín del cap de setmana "El suplement" i presentador de La Marató a Catalunya Ràdio.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies coordina les diverses tasques que fan els voluntaris, ja que no tots atenen trucades, i fa possible la inscripció i la formació prèvia. El grup "la Caixa" posa a l'abast de La Marató tota la seva infraestructura de mitjans tècnics i humans per recollir els donatius que arriben a les quatre seus telefòniques, per internet i per caixers automàtics, i comptabilitzar-los per gestionar posteriorment tot el cobrament. Movistar instal·la les línies telefòniques de les quatre seus que funcionen de forma coordinada amb un dispositiu únic a l'estat espanyol. PwC audita el procés de recollida de donatius que arriben per diversos canals durant tota la jornada i al final de l'edició 2016 auditarà tots els comptes de la Fundació La Marató de TV3 per donar-los a conèixer amb tota transparència. A més d'aquests col·laboradors, hi ha un centenar d'empreses que cedeixen els productes i serveis necessaris, mampares, taules i cadires, subministrament elèctric, transport, muntadors, càtering o aigua, per abastir les seus telefòniques a cost zero.

La Marató, que es farà aquest diumenge 18 de desembre, és un format únic que mobilitza, des de fa 25 anys, tota la societat catalana al voltant de dos objectius: sensibilitzar i recaptar fons per a la investigació biomèdica. En la seva trajectòria, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio s'ha convertit en un referent de solidaritat, divulgació, sensibilització i participació, i ha traspassat les fronteres clàssiques d'un programa de televisió amb una durada de 15 hores en directe, seguit per més de 3 milions de persones, que arrenca a la ràdio, amb 6 hores més de directe. Al llarg de 24 edicions, ha recaptat més de 151 milions d'euros que han servit per finançar 757 projectes de recerca biomèdica amb prop de 7.000 investigadors implicats.

"Estat de Gràcia" s'emet cada dia, de dilluns a divendres, de quatre de la tarda a set del vespre.

 

catradio.cat/estatdegracia

facebook.com/estatdegracia

twitter.com/estatdegracia

 

Anar al contingut