Es roda la coproducció de TV3 "Sis nits d'agost"

Des de dilluns es roda "Sis nits d'agost", una coproducció de TV3, amb direcció de Ventura Durall i amb guió del mateix Durall i Jordi Lara, l'autor del llibre homònim en què es basa aquesta pel·lícula per a televisió. Manel Barceló és l'actor que es posa en la pell del religiós, filòsof i activista polític Lluís Maria Xirinacs, acompanyat d'Anna Alarcón, entre altres.

Lluís Maria Xirinacs, religiós, filòsof i activista polític, surt de Barcelona un dilluns d'agost del 2007 camí de la muntanya. Era el dia que complia setanta-cinc anys. Sis dies més tard, un boletaire el troba estirat en un prat, mort.  

"Sis nits d'agost" és la història d'una mort volguda, singular i misteriosa. La revelació de com va ser preparada escrupolosament i com va afectar tantes persones, i l'aventura d'una escriptora per esbrinar el sentit últim d'una acció com aquesta per trobar respostes sobre ella mateixa.  

Sota la direcció de Ventura Durall, Anna Alarcón i Manel Barceló interpreten els papers principals d'aquesta TV movie que s'està rodant a espais de Barcelona, Ripoll i Ogassa, entre altres. 

No és un biopic de Xirinacs, ni un altaveu de les seves idees polítiques ni filosòfiques. Aquests elements són en el teló de fons de la història. "Sis nits d'agost" és un film que parla sobre com afrontar la pròpia mort. Xirinacs la va visionar com un acte de sobirania personal, però també amb la secreta intenció que servís d'exemple i guia dels seus pensaments filosòfics i polítics. Per ell, un acte gloriós era sempre una acció transformadora que pertorbava l'harmonia dels sistemes. Però una cosa és la teoria i l'altra la pràctica. 

"Sis nit d'agost" és una producció de Mallerich Films i Nanouk Films en coproducció amb TV3 i amb el suport de l'ICEC. 

Sinopsi 

Lluís Maria Xirinacs, religiós, filòsof i activista polític, surt de Barcelona un dilluns d'agost del 2007 camí de la muntanya. Era el dia que complia setanta-cinc anys. Sis dies més tard, un boletaire el troba estirat en un prat, mort. Deu anys més tard, la Duna, una escriptora en crisi creativa i personal, busca el sentit últim d'aquesta mort. 

Càsting 

Anna Alarcón (Duna), Manel Barceló (Lluís Maria Xirinacs), Marta Marco (Carme), Neus Ballbé (Àlex), Quimet Pla (Rovira), Carles Martínez (Parés), Xavier Soler (Busquets), Cesca Piñon (Núria Roig) i Gonzalo Cunill (Kim). 

Fitxa tècnica 

Direcció: Ventura Durall  
Guió:  Jordi Lara, Ventura Durall
Productors: Ventura Durall, Paco Poch
 
Direcció de càsting: Irene Roqué 
Direcció d'art: Deru Diamante 
Direcció de producció: Josep Pi 
Direcció de fotografia: Àlex Garcia 
Música: Anahit Simoniona, Sanjosex 
Muntatge: Júlia Rabadán 

 

Anar al contingut