L'Elin fent un brindis a "Karakia"
L'Elin fent un brindis a "Karakia"

"Elin, temps de 'fika'", dilluns a "Karakia"

Aquest dilluns, a les 22.00, "Karakia" emet un nou capítol, amb la periodista sueca Elin com a protagonista. Aquest capítol comença amb una "fika", una pausa, una estona que a Suècia la gent dedica a prendre un cafè o un te, amb uns "kanelbullar" (pastes de canyella), unes galetes o un tall de pastís. Des del programa han demanat a l'Elin que "allargui" aquest moment de pausa per mostrar més coses del seu país als espectadors.

L'Elin va créixer a Skara, una petita i mil·lenària població del sud de Suècia. Periodista "freelance", escriu per a diferents mitjans suecs i en especial de la seva regió, amb la capital a Göteborg. A més de Comunicació, ha estudiat Humanitats, Antropologia Social i Filologia Hispànica. La seva inquietud, però, va més enllà dels estudis. Ha viscut a Santiago de Xile, a Madrid i a Londres i, un cop a Barcelona, li ha costat ben poc adaptar-s'hi i fer seu el català. A part del bon clima, de la llum, de sortir molt al carrer, explica que li agrada la manera com la gent es pren aquí la vida, amb aquest punt d'improvisació que sembla impossible als països nòrdics, on tot s'ha de planificar meticulosament.

La casualitat ha fet que a sota de casa seva hi hagi la botiga de mobles d'una altra sueca, la Sofia, a qui abans no coneixia. I aquesta avinentesa es pot dir que desencadena la part gastronòmica del programa. Juntes faran plats com l'"skangenröra", una torrada amb gambes que es pren com a aperitiu, com les patates amb arengs. Com a plat principal, unes "kötbullar" (mandonguilles), i de postres... "smulpaj", un pastís típic que farceixen de maduixes i gerds.

 

El programa

"Karakia" és un espai de producció pròpia de Televisió de Catalunya pioner a Europa en el tractament de la diversitat. Estrenat l'any 2001, s'adreça a tothom que té interès per la cuina i el descobriment de nous ingredients i gustos, però sobretot vol despertar l'interès per les cultures, costums i tradicions dels veïns d'altres orígens.

El programa aposta, un any més, per acostar l'audiència a la diversitat cultural que hi ha al país amb la gastronomia. Aquesta és la porta d'entrada que permet establir un pont enriquidor, festiu i amable amb els veïns arribats de fora.

 

tv3.cat/karakia

facebook.com/karakia

Anar al contingut