Declaracions a Catalunya Ràdio

El president d'Òmnium Cultural deixa clar que l'acte de l'11-S a la Meridiana serà plural i no electoralista

El president d'Òmnium Cultural, Quim Torra, ha deixat clar que, tot i ser una associació independentista, no entrarà en campanya tenint en compte la convocatòria de l'Onze de Setembre a la Meridiana i la proximitat de les eleccions. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Òscar Fernández, ha remarcat que seran més escrupolosos que mai amb els discursos, i ha descartat que es pugui formar un tripartit d'esquerres després de les eleccions del 27-S. Torra també ha confirmat que ja s'han superat els 140.000 inscrits a l'acte de l'11-S.

Pluralitat i apartidisme

"S'ha fet des d'aquesta voluntat de pluralitat, de transversalitat, d'apartidisme. No hi veiem cap escletxa, a través de la qual la junta electoral pugui buscar-nos les pessigolles, però hem de seguir amb aquest mateix rigor i escrupolositat."

 

L'acte a la Meridiana, no electoralista

"Queda garantit també per part nostra i, si cal, i adherint-me a les paraules del Jordi Sànchez, que no és un acte electoral, que és un acte absolutament apartidista. Ell va utilitzar la paraula moratòria apartidista, i em sembla molt interessant de fer-la servir, almenys pels que anem a aquest acte de la Meridiana, i en el qual, per descomptat, no es demanarà el vot per ningú."

 

Una altra suma de partits després del 27-S

"Jo no ho veig gaire lògic, sincerament, penso que és tot al contrari. Jo al que aspiro és que d'alguna manera Òmnium sempre ha fet bandera de la unitat a les urnes i independència. Per nosaltres, el concepte d'unitat abraça molt, i per tant entenc que a través d'aquest procés constituent, al contrari, el que potser podem sumar a Junts pel Sí i a la CUP-Crida Constituent són altres grups."

 

Intervenció de l'Estat

"Em semblaria aberrant que l'Estat utilitzés la força o que arribés a suprimir l'autonomia de Catalunya per una votació democràtica i per unes declaracions democràtiques. Em sembla que això a Europa no ho entendria absolutament ningú."

 

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa de dilluns a divendres, de 07.00 a 13.00.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut