"L'Obra i el dinosaure" és un documental d'Antoni Mir Marí
"L'Obra i el dinosaure" és un documental d'Antoni Mir Marí
Dijous, a les 23.15, al 33

"El documental" estrena "L'Obra i el dinosaure", sobre els 50 anys d'història de l'Obra Cultural Balear

Avui, a les 23.15, coincidint amb la Diada de les Illes Balears, que se celebra l'1 de març, "El documental", al 33, estrenarà "L'Obra i el dinosaure", un documental d'Antoni Mir i Marí que ofereix una panoràmica inèdita sobre mig segle d'història dels mallorquins per mantenir viva la llengua catalana. Per fer-ho, segueix el fil conductor de la seva entitat més representativa, l'Obra Cultural Balear, i explora la tensió perenne entre llengua i poder.

El 1962, un any després de la creació d'Òmnium Cultural a Catalunya, Francesc de B. Moll va fundar l'Obra Cultural Balear. Des de finals del franquisme i fins ara, aquesta entitat i els docents que treballen a les Illes Balears han actuat com a bastions de la llengua catalana. No sense obstacles.

"L'Obra i el dinosaure" ofereix una visió inèdita d'aquesta lluita, de la tensa relació entre llengua i poder i de la voluntat de la societat illenca per mantenir viva la llengua catalana al llarg de mig segle, seguint el fil conductor de la seva entitat més representativa, l'Obra Cultural Balear. Una lluita per la supervivència i el reconeixement d'una llengua i d'una cultura. Una història local que representa una realitat universal.

El documental fa un viatge que va des de la publicació del darrer volum del "Diccionari Català-Valencià-Balear" d'Alcover-Moll, el 1962, passant per l'arribada de l'home a la lluna, l'arribada del turisme massiu i la transformació de les Balears, la transició del franquisme a la democràcia i l'Estatut d'Autonomia, fins a l'evolució dels mitjans de comunicació i la revolució digital. Un viatge pels grans canvis socials, institucionals i culturals que han transformat les Balears al llarg del darrer mig segle fins als nostres dies.

Fitxa tècnica

Direcció, guió i realització: Antoni Mir Marí
Productor executiu TV3: Jordi Ambròs
Productor delegat TV3: Joan Pavon
Director fotografia: David Bonet
Muntatge: Antoni Mir Marí
Director de producció: Antoni Mir Fullana
Grafisme: Antoni Mir Marí
2014

"L'Obra i el dinosaure" és una producció de Tu Diràs Produccions S.L. en coproducció amb Televisió de Catalunya i la Xarxa Audiovisual Local, S.L.. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Tarragona, l'ICEC i el Consell de Mallorca (Departament de Cultura, Patrimoni i Esports).

tv3.cat/eldocumental
twitter.com/eldocumental33

Anar al contingut