Dissabte, a les 17.40

El documental "El miracle de Vilanova", a Esport3

L'Esport3 estrena demà, a les 17.40, el documental "El miracle de Vilanova", que commemora els 40 anys consecutius de futbol federat de la UE Vilanova de l'Aguda, un poble de la Noguera de només 60 habitants, que competeix contra capitals de comarca de 12.000

El treball, produït pel Departament d'Esports amb direcció de Jordi Bentanachs, realització de Txus Villanova i imatge de Miquel Àngel Navajas, s'emmarca en el projecte "360" d'històries poliesportives transversals.

"El miracle de Vilanova", a més a més d'una versió futbolística de "David contra Goliat", retrata un problema de la Catalunya rural, el despoblament. En els últims 50 anys, la població que viu tot l'any al municipi s'ha reduït dràsticament. De 600 habitants el 1950, a 60 en l'actualitat. Han tancat botigues, comerços, restaurants..., però encara hi queda l'equip de futbol.

Tot i aquestes dificultats, la UE Vilanova de l'Aguda no s'ha perdut ni una de les últimes 40 temporades de la territorial lleidatana de futbol gràcies a molt d'esforç i il·lusió pel projecte comú que ha acabat esdevenint el futbol.

"El primer bowl", com a precedent

Aquest format documental esportiu sota el paraigües de la marca "360" va estrenar-se amb "El primer bowl", la història de la construcció, a Arenys de Munt, del primer parc de patinatge, "skatepark", de l'estat espanyol el 1979. Aquest treball va ser guardonat com a millor producció catalana al BCN Sports Film Festival i ha estat seleccionat a concurs al Festival Mundial de Cinema i Televisió Esportiu que organitza la FICTS des de fa 36 anys.

esport3.cat

 

Anar al contingut