Presentació de "Cases d'algú"
Presentació de "Cases d'algú"

Demà TV3 estrena "Cases d'algú" amb Joan Maria Pou

Demà a les 22.35, TV3 estrenarà "Cases d'algú", en què Joan Maria Pou viatjarà de casa en casa per tot el món per descobrir la part més personal dels turistes que visiten Catalunya. Seran 9 capítols amb dues històries cada un, i un desè amb els millors moments.

En una roda de premsa a les instal·lacions de TV3 a Sant Joan Despí, s'ha presentat aquest migdia "Cases d'algú". Al programa, ba­sat en el format belga "Be my guest", coproduït per TV3 amb DLO Producciones i Alça Manela, cada setmana Joan Maria Pou descobrirà meravelloses històries amb personatges anònims, gent d'arreu del món, que li obriran les portes de casa seva per conviure amb ells durant dos dies i convertir-se en uns amfitrions molt especials.

A l'acte han assistit Cristian Trepat, cap d'Entreteniment i Culturals de TV3; Eva Merseguer, directora de "Cases d'algú", i Joan Maria Pou, presentador del programa.

Cristian Trepat ha començat explicant la il·lusió que els fa presentar aquest nou programa en el moment que estem. "Quan estàvem a la recerca de nous projectes, també buscàvem incorporar nous presentadors, i ja feia temps que ens havíem fixat en Joan Maria Pou. Pel seu tarannà, el seu caràcter i la seva empatia teníem ganes de fer alguna cosa amb ell. I vam tenir la sort que fos ell mateix qui vingués amb aquest projecte, un format internacional que ens va semblar molt interessant."

Per resumir què és el programa, Trepat ha explicat que "Joan Maria Pou el que fa és conèixer els turistes que venen a veure'ns i vol saber quina vida tenen a casa seva. Per això demana que el convidin i se'n va dos dies a estar amb ells. És un format molt atractiu en què fa un viatge, un recorregut pel paisatge humà dels turistes que ens enriqueix."

Eva Merseguer, directora del programa, ha aprofundit més en el procés que s'ha seguit fins a arribar al producte final: "Primer de tot, vam decidir plantar una caravana ben bonica a diferents punts turístics de Catalunya, com la Sagrada Família, la platja o Montserrat, i que els turistes entressin a parlar amb Joan Maria Pou. Ell els feia quatre preguntes: Com et dius?, D'on ets?, Per què hauríem de visitar el teu país? I ens convidaries a casa teva? A partir d'aquí, es va fer una selecció de 18 històries, les que vam considerar més interessants, i ens vam posar a viatjar." Amb molta passió, ha afegit que "la màgia era quan arribàvem a les ciutats, perquè coneixíem una part molt diferent d'allò a què estem acostumats, és conviure amb unes persones que les coneixes de 5 minuts, i l'únic que saps és que hi ha molta il·lusió de totes dues parts per conviure durant dos dies".

Merseguer ha destacat que "ens hem trobat històries al·lucinants. La gent explica coses increïbles que semblen guions de cine. Però una vegada ets a casa seva, amb ells, les entens i t'adones que els humans tenim històries i conflictes molt similars a tot arreu." Ha destacat la història d'uns mexicans que s'han casat després que la família no els deixés en un principi. També han parlat d'uns noruecs que acompanyen a pescar llagostes o d'una sud-africana que després de viure a diversos països ha acabat a Nova York.

Joan Maria Pou ha agafat la paraula explicant que "la idea del programa és que darrere l'etiqueta de turista hi ha persones amb vides molt diferents i que ara les volen compartir amb nosaltres". "A mi m'agradaria destacar que quan la gent et diu que sí, vol dir que sí a tot, ens han demostrat una generositat increïble i comparteixen tot el que faci falta. Per a mi ha estat una experiència impagable, perquè acabes coneixent persones molt interessant que valen molt la pena i que han compartit amb nosaltres la seva ciutat, el seu dia a dia, el seu barri, els seus racons, i tot això ara serà també una mica nostre".

"Cases d'algú" s'estrena viatjant a Mèxic i a Bèlgica

En el primer programa de "Cases d'algú", Joan Maria Pou viatjarà fins a Mèxic per conèixer l'Hernán i la Patri, una parella de Tequisquiapan que ha protagonitzat una història d'amor de pel·lícula. Amb ells, en Pou gaudirà de casa seva, de les cançons de l'Hernán, del menjar mexicà i de la manera tan única com viuen la mort.

Arribat de Mèxic, en Pou farà la segona estada del programa. En aquest cas, a Bèlgica. Diuen que no hi ha res millor que convertir les aficions en feina, i això l'Steffen ho sap molt bé. El presentador viatja a casa d'aquest alemany que viu dins del zoo més espectacular de Bèlgica, un jardí del món amb ossos panda, tigres blancs, coales o temples de Tailàndia. L'Steffen és l'Indiana Jones de la zona i Pairi Daiza, el seu paradís particular. Es podrà veure si en Pou és tan intrèpid com ell i pot superar la por que té dels animals.

tv3.cat/casesdalgu

facebook.com/casesdalgutv3

twitter.com/casesdalgutv3

instagram.com/casesdalgutv3/

Anar al contingut