Catalunya Ràdio surt al carrer per celebrar Sant Jordi amb els ciutadans

Seran 14 hores d'emissió des de la plaça Catalunya i amb unitats mòbils a Girona, Tarragona, Lleida i altres punts del país. S'oferiran entrevistes i també les actuacions de Mishima, Gossos, La Troba Kung-fú i Els Amics de les Arts, entre d'altres.

Catalunya Ràdio farà demà un desplegament especial arreu del país amb motiu de la diada de Sant Jordi. Bona part de la programació s'oferirà des de l'estudi mòbil que l'emissora instal·larà a la plaça de Catalunya de Barcelona. A més, diverses unitats mòbils es desplaçaran als punts més concorreguts de la capital catalana, Lleida, Girona, Tarragona i altres punts del país per transmetre l'ambient de la jornada i informar de les vendes de llibres i roses.

Des de les 8 del matí i fins a les 10 de la nit
, l'emissora farà una programació de 14 hores sense interrupció des de la plaça Catalunya de Barcelona amb entrevistes i actuacions musicals, com les de Gossos, Mishima, Troba Kung-fú, Els Amics de les Arts i Sanjosex. Des de l'estudi mòbil s'emetran els programes El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Tot és molt confús, amb Pere Mas, L'oracle, amb Xavier Graset, El secret amb Sílvia Cóppulo i L'ofici de viure, amb Gaspar Hernàndez; i els informatius: L'informatiu del Migdia, amb Victòria Vilaplana i Robert Prat, i Catalunya Vespre, amb Kilian Sebrià i Òscar Fernández.

El matí de Catalunya Ràdio obrirà aquesta marató de programes al carrer a les vuit del matí. Manel Fuentes oferirà com sempre un repàs de l'actualitat i farà tertúlia amb Xavier Sardà, Xavier Sala i Martín, Vicenç Villatoro, Salvador Cardús i Joan Majó, que aquest any presenten llibre per Sant Jordi. A partir de dos quarts de deu del matí, Fuentes entrevistarà l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. El programa, que connectarà amb la recepció institucional del Palau de Pedralbes i amb diferents punts del país per seguir les primeres hores d'aquesta diada, inclourà les actuacions en directe de Gossos, que presentaran el seu nou disc, i de Mishima.

A partir de les dotze del migdia, Pere Mas i tot l'equip del programa Tot és molt confús faran el seu radioshow en directe amb les actuacions de La Troba Kung-fú, Pau Riba i Els Amics de les Arts.

A la tarda, el programa L'oracle, amb Xavier Graset, conversarà, de tres a quatre, amb els escriptors Pep Blay, Llucia Ramis i Sílvia Alcántara i la periodista Eva Piquer.

El secret, amb Sílvia Cóppulo, entrevistarà els escriptors Josep Maria Espinàs, Jordi Llavina, Antoni Dalmau i Imma Monsó, l'actor Joel Joan i la cuinera Carme Ruscalleda. A més, el programa connectarà amb diferents punts del país per saber com s'està desenvolupant la jornada i tindrà les actuacions en directe des de l'estudi mòbil de Sanjosex, del showman i violoncel·lista Pau de Nut, i de Pere Tàpias, entre d'altres.

A les nou del vespre, L'ofici de viure, amb Gaspar Hernández, acomiadarà el Sant Jordi des de la plaça de Catalunya amb un programa sobre el llegat d'Antoni Blay Fontcuberta.

El Cafè de la República se suma també a la festa dels llibres i les roses

I ja des dels estudis de Catalunya Ràdio, El Cafè de la República, amb Joan Barril, farà també un programa especial sobre Sant Jordi a partir de les deu de la nit. Barril conversarà amb Guillem Terribas, propietari de la Llibreria 22 de Girona; amb Josep Rovira, de la llibreria La Capona de Tarragona; amb Miquel Bernal, llibreter de Punt de Llibre de Lleida i amb Pere Fàbregas, de La Formiga d'Or de Barcelona i vicepresident del Gremi de Llibreters de Catalunya.

Informatius i programes connectaran durant tot el dia amb les diferents capitals catalanes i altres punts del país per seguir la diada

A Girona, Catalunya Ràdio portarà la unitat mòbil a la Rambla de la ciutat. Des d'allà parlaran amb diversos escriptors i faran el seguiment de les vendes de roses i llibres. A més, connectaran en directe amb la trobada d'escriptors gironins que es farà al matí a la seu territorial del Departament de Cultura a Girona.

A Lleida, la unitat mòbil de Catalunya Ràdio es desplaçarà a diferents punts de la ciutat, com ara la Rambla d'Aragó i l'eix comercial per seguir de prop la jornada i parlar amb els protagonistes, entre els quals, Miquel Bernal, responsable de la llibreria Punt de Llibre, que celebra el 25è aniversari, o l'editor lleidatà Lluís Pagès.
I finalment, a Tarragona, la unitat mòbil es desplaçarà a diferents punts de la demarcació, com la Rambla Nova de Tarragona, la plaça Mercadal de Reus i també al centre de Tortosa.

Desplegament especial dels serveis informatius durant la diada de Sant Jordi

Els informatius de Catalunya Ràdio, –L'informatiu del Migdia, amb Victòria Vilaplana i Robert Prat, i Catalunya Vespre, amb Kilian Sebrià i Òscar Fernández–, es faran des de l'estudi mòbil de la plaça de Catalunya de Barcelona, de dues a tres i de set a nou del vespre, respectivament. Oferiran l'actualitat general i esportiva de la jornada i també tota la informació relacionada amb Sant Jordi. A més, des de les onze del matí i fins les sis de la tarda, els butlletins informatius de Catalunya Ràdio també es faran des de la plaça de Catalunya.

catradio.cat
Anar al contingut