Catalunya Música transmet l'estrena a Catalunya del "Concert per a violí" de Magnus Lindberg

L'emissora Catalunya Música oferirà aquest diumenge en directe des de L'Auditori de Barcelonala la transmissió del concert de l'OBC i el violinista Pekka Kuusisto, que inclou l'estrena a Catalunya del "Concert per a violí" de Magnus Lindberg

Aquest diumenge, 3 de maig, cinc minuts abans de les onze del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per oferir la transmissió del concert del violinista Pekka Kuusisto i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'OBC, dirigida per Ernest Martínez Izquierdo, que oferiran l'estrena a Catalunya del Concert per a violí i orquestra de Magnus Lindberg. Les altres obres del concert són l'obertura de l'òpera Don Giovanni, de Wolfgang Amadeus Mozart, i la Simfonia n. 100, Militar, de Franz Joseph Haydn. Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.
El concert de l'OBC d'aquest diumenge permetrà escoltar la primera audició a Catalunya del Concert per a violí, de Magnus Lindberg, que es va estrenar el 2006 a Nova York. Lindberg és un dels compositors actuals més interessants i personals, vinculat tant a l'avantguarda com a la tradició. El Concert per a violí està escrit per a una orquestra de dimensions mozartianes i d'estructura clàssica, tot i que el seu llenguatge no remet en absolut al classicisme. Durant el concert també s'interpretarà l'obertura de l'òpera Don Giovanni, de Wolfgang Amadeus Mozart, i l'exquisida Simfonia núm. 100, Militar, de Franz Joseph Haydn, dos paradigmes de la música genuïnament clàssica.
Anar al contingut