Diana Damrau (Foto: Jiyan Chen).
Diana Damrau (Foto: Jiyan Chen).
DIJOUS, A LES 20.00

Catalunya Música ofereix en directe l'òpera "Hamlet" des del Gran Teatre del Liceu

Dijous, 7 de març, a les 20.00, Catalunya Música connectarà amb el Liceu per transmetre en directe la primera funció de l'òpera "Hamlet" d'Ambroise Thomas, en versió concert, amb les veus de Diana Damrau, Carlos Álvarez, Celso Albelo i Eve-Maud Hubeaux, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Daniel Oren.

La producció d'aquesta òpera forma part de la primera edició del Barcelona Obertura Spring Festival. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

Catalunya Música transmetrà en directe la primera de les dues funcions de l'òpera "Hamlet" del compositor francès Ambroise Thomas que s'ofereix en versió concert al Gran Teatre del Liceu els dies 7 i 10 de març. La soprano Diana Damrau, en el seu retorn operístic al Liceu, i el baríton Carlos Álvarez interpreten l'adaptació de la tragèdia de Shakespeare acompanyats del tenor Celso Albelo i la mezzosoprano Eve-Maud Hubeaux, entre d'altres. El prestigiós director musical israelià Daniel Oren dirigirà aquest títol a mig camí entre la "grand opera" i el "bel canto" romàntic, que també interpretaran el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. "Hamlet" s'ha programat conjuntament amb el Barcelona Obertura Spring Festival, el primer festival de música clàssica que ha elaborat la seva programació conjuntament amb el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L'Auditori, amb la col·laboració d'Ibercamera i el Conservatori del Liceu. Aquest certamen el promou Barcelona Global, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, i té com a objectiu posicionar la ciutat dins del circuit internacional de música clàssica.

"Hamlet" és una òpera en cinc actes i llibret de Michel Carré i Jules Barbier que es va estrenar a París el 9 de març de 1868. Va suposar un èxit immediat per a la carrera de Thomas i es va representar arreu d'Europa durant aquell segle. Al segle XIX es van fer nombroses adaptacions del clàssic de Shakespeare. De la trentena de versions operístiques, la de Thomas va ser la més cèlebre. Una partitura rica en matisos que destaca per l'ària de Hamlet del segon acte, "Oh vin, dissipe la tristesse", o la memorable ària de follia d'Ophélie "Ah vos jeux, mes amis". La trama d'aquesta versió, amb un final no tan tràgic, gira a l'entorn de la sospita de Hamlet sobre la mort del seu pare a mans del seu tiet Claudio, que aspira a casar-se amb la mare del príncep de Dinamarca i coronar-se rei. Les aparicions del seu difunt pare faran que Hamlet es debati sobre una possible venjança.

La primera funció de "Hamlet" al Liceu va ser el 13 de maig del 1882, només un mes després de l'estrena a Barcelona, que va ser al Teatre Principal. L'última vegada que es va poder veure al coliseu de La Rambla va ser el 20 d'octubre del 2003 i en total s'ha fet 96 vegades.

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.


catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut