"Catalunya aixeca el teló", la gran festa del món del teatre, a TV3

Organitzada per l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya, juntament amb els Teatres Públics de Catalunya i l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, la 18a edició servirà com a presentació i com a punt de partida de la temporada teatral a Catalunya. Creada i dirigida per Nico & Sunset i presentada per l'actiu infantil Nonna Cardoner, l'edició d'aquest any està pensada per a tots els públics.

La gala té com a objectiu presentar les novetats teatrals de la temporada en curs i motivar el públic a veure teatre. Hi participen actors, directors, dramaturgs, escenògrafs, productors, regidors, tècnics de so i llums, membres de sales i teatres, maquilladors i perruquers, responsables de vestuari, etc, tots se sumen en aquesta cita del sector català de les arts escèniques.

La Nonna Cardoner i els altres nens i nenes al capdavant de la gala ens recordaran amb molt d'humor que el teatre és, en essència, un joc a dalt d'un escenari; i també reivindicaran l'assignatura de teatre a les escoles i la importància del seu paper com a espectadors als teatres de Catalunya. A més, durant la gala hi haurà les intervencions d'altres actors i actrius, cantats o artistes diversos com la Betsy Túrnez, el Joel Bramona, el Jofre Borràs, la Paula Jornet, la Maria Rosa Domingo, el Josep Maria Pou, l¡Imma Colomer, l'Ivan Massagué, el Bernat Quintana, el Roger Vilà, el Fèlix Herzog; i la col·laboració especial de la Núria Feliu.

"Catalunya aixeca el teló" aprofitarà per fer entrega de la segona edició dels Premis Catalunya Teatre, creats l'any passat. I reivindicarà la importància del teatre dins els centres escolars. A més, en aquesta edició s'han reduït les categories a tres, ja que la idea no és convertir aquesta gala en una entrega de premis, sinó que ha de servir per aprofitar l'ocasió i la visibilitat per fer-ne un reconeixement. No es tracta de competir amb d'altres guardons, sinó que han de ser uns premis complementaris.

La gala es podrà veure demà, 10 de setembre, a les 22.45, per TV3.

tv3.cat

 

Anar al contingut