Carles Martí afirma que no se sent un cap de turc pel revés polític de la consulta de la Diagonal

El fins ara primer tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Barcelona confessa que ell va fer el primer pas de proposar a Hereu la seva renúncia al càrrec.

El fins ara primer tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Barcelona, Carles Martí, ha afirmat al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que no se sent un cap de turc pel revés polític de la consulta de la Diagonal: "Els ciutadans el que ens han dit és: ‘aquí hi ha una equivocació, hi ha un error polític'. Jo era el responsable polític d'aquesta qüestió, era un dels temes més importants que portava i, per tant, la lògica és que jo assumís les meves responsabilitats, i no em sento en absolut un cap de turc, sinó una persona fent el que ha de fer en coherència amb la seva vida política". Carles Martí ha asegurat que tenia clar que havia de dimitir i ha confessat que ell va fer el primer pas de proposar a Jordi Hereu la seva renuncia al càrrec: "Fa tant anys que treballem junts, que va ser gairebé conjunta. Jo vaig formular-ho primer perquè creia que era la meva obligació, però l'alcalde òbviament també hi estava pensant".

El fins ara primer tinent alcalde també ha afirmat que la ciutadania no hauria entès la dimissió de Jordi Hereu: "Els ciutadans tampoc haguessin entès una mesura completament desproporcionada. Precisament els ciutadans el que ens diuen és que no es pot sobredimensionar la Diagonal, no es pot sobredimensionar el seu paper i elevar-ho a aquesta categoria política. Si la resposta fos encara més sobredimensionada, els ciutadans tampoc ho estarien entenen".

Martí també ha assegurat que la seva renúncia no afectarà l'amistat que manté des de fa anys amb Jordi Hereu. "Som amics des de fa molts anys i ho continuarem sent molts anys més, espero. L'amistat està per sobre d'aquestes qüestions. Al final aquestes qüestions són política, coses que et porta la vida. Totes les persones a les seves vides passen per moments complicats. I precisament l'amistat s'ha de reforçar quan els moments són complicats".


catradio.cat/mati

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut