Jana Montllor Blanes dirigeix "On hi eres quan hi eres?"

Arrenca el rodatge de la coproducció de 3Cat "On eres quan hi eres?", documental que recupera la figura d'Ovidi Montllor

Jana Montllor, la filla petita d'Ovidi Montllor, dirigeix "On eres quan hi eres?", un documental sobre la relació amb el seu pare a partir dels seus records i de l'arxiu de l'artista. És una producció de La Selva Coop, en coproducció amb 3Cat i el suport de l'ICEC

Vint-i-vuit anys després de la mort del reconegut actor, cantant i poeta Ovidi Montllor (Alcoi, 1942 - Barcelona, 1995), la seva filla petita, Jana Montllor Blanes, emprèn un viatge a la memòria íntima de la seva relació a través del documental "On eres quan hi eres?".

"La raó d'aquest documental és que necessito conèixer el meu pare, construir-lo més enllà de la figura pública i enfrontar l'absència de manera creativa", explica Jana Montllor i Blanes.

Aquesta reconstrucció parteix dels pocs records que té del pare, que va perdre quan tenia quinze anys, dels petits objectes que guarda i del gran arxiu conservat de la seva figura pública. La pel·lícula aborda temes universals com el funcionament de la memòria, les relacions entre pares i fills, o la frustració que genera la pèrdua, que és, en aquest cas, doble: tant d'ella, qui va perdre el seu pare, com d'ell, que es va enfrontar a la pèrdua de la seva veu, literalment i metafòricament, com a espai polític.

Jana Montllor Blanes dirigeix "On hi eres quan hi eres?"

Després de tres anys d'investigació i desenvolupament de guió ha arrencat el rodatge, que s'allargarà fins al 17 de novembre a diferents localitzacions de Barcelona, Canet de Mar, Palautordera, Alcoi i Palau-Sator.

La producció de La Selva Coop, en coproducció amb 3Cat i el suport de l'ICEC, es completa amb una campanya de finançament col·lectiu amb la col·laboració de la Fundació Coop57. El 17 de gener, la sala Paral·lel62 acollirà un concert especial del grup Ovidi4, que torna als escenaris després de tres anys d'absència per contribuir al finançament solidari d'aquesta iniciativa.

Sinopsi

La Jana, filla del reconegut Ovidi Montllor, va perdre l'única fotografia que li va fer al seu pare quan tenia vuit anys. Vint-i-vuit anys després de la seva mort, emprèn un viatge fílmic a la recerca d'aquella imatge per reinventar la seva fràgil memòria personal enfront de la memòria pública.

Jana Montllor

Antropòloga visual i cineasta, graduada per la Universitat de Barcelona, on va dirigir els primers documentals: "Ciutat abandonada" (2007) i "Aquí viu gent" (2008). És sòcia fundadora de La Selva. Ecosistema Creatiu, productora de cinema especialitzada en el desenvolupament de pel·lícules i programes de formació amb l'objectiu de posar en el centre mirades històricament silenciades. Ha coescrit i codirigit "Disonar", un curtmetratge produït pel CCCB que es va estrenar al Festival D'A 2022, i el film "Fenòmens de Mart(L)", guanyador del premi Music Library de WIP Màlaga 2020.

Anar al contingut