Antonio Baños, a "Els matins"

El diputat de la CUP Antonio Baños, pocs dies abans de l'assemblea de Girona que ha de prendre una decisió interna sobre la formació d'un nou govern a Catalunya, ha assegurat que el document presentat ahir no és un acord de les dues formacions: "No és una transacció, és un document de Junts pel Sí. L'hem rebut d'ells i hi hem participat. Hi ha coses que la CUP ha aportat, i ells ho han recollit i no ho portaven al full de ruta."

"Nosaltres volem un govern; el que aquí hi ha és un problema sobre la presidència del govern. Fins i tot la gent que vol eleccions anticipades també vol govern. Volem engegar un procés d'independència, no volem que es dilati. És molt llarg perquè és molt complicat. Que vulguem govern no vol dir que tota la CUP valori l'oferta de Junts pel Sí de presidència i de govern de la mateixa manera."

"270 milions [del pla de xoc] són insuficients; per nosaltres són escassos, molt."

Assemblea de Girona

"Hi ha inscrites unes 3.500 persones, hi ha un programa i un reglament que tothom coneix; es votaran quatre escenaris i hi haurà un mandat sobre un dels escenaris. Una de les aportacions de la CUP al país és aquesta cultura democràtica."

"Si surt votat l'escenari de l'abstenció, ens abstindríem, i Junts pel Sí, o convoca eleccions, o busca altres aliances."

"Aquesta és la proposta de Junts pel Sí, i nosaltres traslladem a la nostra militància si és prou valuosa per possibilitar la investidura del govern." 

"Que vulguem govern no vol dir que tota la CUP  vulgui el mateix tipus de govern i que valorem la proposta de Junts pel Sí de presidència  i de govern de la mateixa manera."

"A la CUP mai li ha fet por la discrepància. La por de la divisió la tenen altres partits que tenen una estructura vertical. I per això,  diumenge ho sotmetem a votació."

tv3.cat/elsmatins

facebook.com/elsmatins

twitter.com/@elsmatins

 

Anar al contingut