Messi i Cristiano Ronaldo, dos dels protagonistes d'aquesta edició de la "Pilota d'Or".
Messi i Cristiano Ronaldo, dos dels protagonistes d'aquesta edició de la "Pilota d'Or".
Futbol

Messi, Xavi i Cristiano Ronaldo són els candidats a millor jugador d'Europa, segons la UEFA

Els barcelonistes Xavi i Messi i el madridista Cristiano Ronaldo són els tres candidats a rebre el premi al millor jugador d'Europa de la temporada 2010-2011, segons ha anunciat la UEFA, que donarà a conèixer el nom del guanyador el 25 d'agost. El màxim organisme del futbol europeu vol amb aquest guardó reconèixer "el millor jugador, independentment de la seva nacionalitat, que hagi militat en un club en el territori d'una associació que formi part de la UEFA durant la temporada 2010-2011". L'elecció del guanyador coincidirà amb el sorteig dels grups de Lliga de Campions el 25 d'agost a Mònaco, on el jurat, format per 53 periodistes esportius europeus, decidirà el guanyador.

Actualitzat
En la primera votació, els periodistes, que representen cadascuna de les federacions de la UEFA, van elegir tres jugadors, donant cinc punts al primer, tres al segon i un al tercer. La UEFA no ha revelat la puntuació obtinguda pels tres primers, que es jugaran el guardó en una votació a una sola ronda, però sí dels jugadors que van quedar entre els llocs quart i desè. Andrés Iniesta (Barcelona) va ser quart, amb 33 punts; seguit de Falcao (Porto) amb 17 punts; Rooney (Manchester United) amb 15 punts; Vidic (Manchester United) amb 5 punts; Ibrahimovic (AC Milan) i Piqué (Barcelona) amb 4 punts; i Neuer (Schalke 04) amb 3. Els jugadors van ser puntuats tenint en compte la seva trajectòria durant la temporada passada en totes les competicions, nacionals i internacionals, tant als seus clubs com a les seves respectives seleccions nacionals.

Aquest premi és una iniciativa del president de la UEFA, Michel Platini, amb l'objectiu, segons ha explicat l'organisme, de "reviure l'esperit de l'antic premi al millor futbolista europeu de l'any".

Xavi Hernández i Lionel Messi ja van ser aquest any entre els tres finalistes per a la Pilota d'Or amb la qual la FIFA distingeix el millor jugador del món, al costat del seu company Andrés Iniesta, en un trofeu que es va emportar l'argentí per segon any consecutiu.
Anar al contingut