El Liverpool encara no sap si podrà celebrar la seva primera Premier
Futbol

La Premier League, amb permís per tornar al juny

El govern britànic dona llum verda a la Premier, però els clubs encara no es posen d'acord sobre el format definitiu

Redacció Esport3Actualitzat

Aquest dilluns al matí, el govern de Boris Johnson autoritzava la pràctica de l'esport professional a partir del dia 1 de juny.  Amb aquest vistiplau, els clubs de la Premier League s'han reunit durant cinc hores per començar a donar forma a la represa del campionat. Però l'acord encara és lluny. Un dels punts més conflictius és el nombre d'estadis que s'utilitzaran per acollir els 92 partits pendents. La proposta de la lliga és que es juguin en camps neutrals, amb un nombre màxim de vuit o deu, per evitar aglomeracions a l'exterior dels recintes. Però hi ha sis clubs que s'hi oposen, entre els quals tres dels més amenaçats pel descens: Aston Villa, Watford i Brighton. Aquest desacord encalla, de moment, la decisió final sobre la continuació de la lliga, segons ha avançat el director executiu de la Premier, Richard Masters.

"Per primer cop, s'ha plantejat la cancel·lació de la lliga, i també s'ha parlat d'una possible retallada. En tot cas, si es reprèn la competició, no serà abans de mitjans de juny."

Entre les possibles mesures per minimitzar la propagació del virus, hi ha els gols sense abraçades, les cinc substitucions o la reducció de la durada dels partits. El Regne Unit ja és l'estat europeu amb més contagis i amb més morts per Covid-19.

El Liverpool té molt a l'abast el que seria el seu primer títol de lliga de l'era Premier. Té 25 punts d'avantatge sobre el Manchester City, que ha jugat un partit menys. Si els "reds" sumen sis punts seran, matemàticament, campions de la lliga més atípica de la història.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut