Jorge Martín després de guanyar l'esprint (Europa Press)
MOTOR

Jorge Martín s'emporta l'esprint i posa el títol de MotoGP més calent que mai

Martinator es posa a 14 punts de Bagnaia guanyant l'esprint i deixa la lluita pel Mundial oberta per a l'últim dia

Redacció Esport3Actualitzat

Hi haurà Mundial fins a l'últim dia. Així ho ha decidit Jorge Martín després d'emportar-se el primer assalt del cap de setmana del Gran Premi de València de MotoGP, el darrer de la temporada. Martinator s'ha alçat amb el novè triomf a l'esprint aquesta temporada, salvant el primer match-ball per mantenir les seves esperances en el campionat fins aquest diumenge, mentre que el seu principal competidor, Pecco Bagnaia, ha quedat cinquè.

El pilot madrileny ha aconseguit aprofitar al màxim les seves opcions per al campionat de motociclisme després de retallar 7 punts en la classificació general a Bagnaia, líder del campionat i amb 14 punts de marge per sobre de Martín

Jorge Martín després de guanyar l'esprint (Europa Press)

Molt menys encertat ha estat en la seva celebració, quan el pilot de Pramac s'ha posat les mans a l'entrecuix amb insistència.

Com estan els comptes?

Amb aquest triomf, Martín complia amb la seva part. Malgrat tot, el pilot madrileny necessitarà guanyar i esperar que Bagnaia quedi sisè per aconseguir el campionat de MotoGP. En el cas contrari, a l'italià li val de quedar entre els cinc primers per ser campió.

Marc Márquez fa vibrar Xest i puja al podi

El podi de l'esprint, a més de Martín, l'han completat el sud-africà Brad Binder i, contra tot pronòstic, Marc Márquez. El pilot de Cervera disputa el seu últim cap de setmana com a membre de l'equip Honda i ha volgut acomiadar-se per la porta gran pujant al tercer esglaó del podi del Gran Premi de València.

Pel que fa a la resta de catalans de la graella, Maverick Viñales ha finalitzat quart, Àlex Márquez vuitè, Aleix Espargaró tretzè i, finalment, Pol Espargaró, setzè.

Anar al contingut