Barça

Guardiola critica l'àrbitre i l'assistent que el van expulsar a Almeria i els titlla de "mentiders"

El Barça rep aquest diumenge el València amb l'objectiu de recuperar la primera plaça de la Lliga. No hi serà Ibrahimovic i Guardiola haurà de dirigir el partit des de la graderia. En la roda de premsa prèvia al partit, el tècnic blaugrana ha estat molt crític amb l'àrbitre Clos Gómez i amb l'assistent que el van expulsar a Almeria i els ha titllat de "mentiders". Al València la gran preocupació és David Villa. Es va lesionar contra el Werder Bremen i, tot i que s'ha entrenat sense cap protecció especial a l'esptalla, serà dubte fins a l'últim moment.

Actualitzat
Pep Guardiola ha assegurat, de manera contundent, que l'àrbitre que el va expulsar la setmana passada en el partit contra l'Almeria, Clos Gómez, i el seu assistent, Juan José Gallego, van mentir a l'acta arbitral. Segons l'acta, Pep Guardiola va dir a l'àrbitre que ho xiulava tot al revés i que no s'assabentava de res. El tècnic ha assegurat, però, que no li va faltar al respecte en cap moment i, per aquest motiu, van decidir recórrer l'expulsió. Malgrat la polèmica, Guardiola ha dit que no se sent perseguit pels col·legiats.

Guardiola també ha reconegut que no té clar fins a quin punt l'eliminació del Reial Madrid de la Champions afectarà la Lliga però ha alertat que la desfeta dels blancs els ha de servir de lliçó per afrontar amb la màxima humilitat la tornada dels vuitens de final contra l'Stuttgart. Precisament Seydou Keita finalment no ha entrat a la llista de convocats per al partit d'aquest diumenge al Camp Nou tot i estar recuperat d'una lesió muscular que l'ha mantingut un mes allunyat dels terrenys de joc. Guardiola ha preferit reservar el migcampista malià de cara al duel contra l'equip alemany.

Pep Guardiola té un dilema de cara a la visita del València al Camp Nou. El tècnic blaugrana ha de rumiar qui serà el substitut del sancionat Zlatan Ibrahimovic a l'atac. Sense el davanter suec, Guardiola compta amb tres alternatives per substituir-lo: Henry, Pedro i Bojan. Un dels tres serà el recanvi d'Ibra a l'atac blaugrana per afrontar un partit vital en la lluita pel títol de Lliga.

Encara que la incògnita no es desvelarà fins a última hora, el davanter francès podria tenir la seva oportunitat per reivindicar-se davant una de les seves víctimes preferides del campionat. Tot i que Henry només ha marcat tres gols aquesta temporada, l'any passat va firmar un "hat-trick" contra el València i acumula sis dianes en tres partits contra el conjunt xe, unes estadístiques que li donen una mica d'avantatge respecte dels altres dos candidats.

Villa entra a la llista de 19 convocats

Unai Emery s'ha endut 19 jugadors i fins a última hora no decidirà quin és l'home descartat. Per tant, estarà pendent fins a l'últim moment de l'evolució de l'espatlla esquerra de David Villa, que es va lesionar el passat dijous en el partit d'Europa League contra el Werder Bremen. El davanter asturià s'ha exercitat amb aparent normalitat i ha pogut entrar a la llista de convocats. En canvi, qui no viatja a Barcelona és Alexis Ruano, també lesionat. Males notícies per a Emery, que haurà d'improvisar una defensa de circumstàncies. El tècnic valencianista només disposa d'un central natural, Miki Dealbert, i acumula fins a quatre baixes a la línia defensiva. David Navarro i Marchena estan sancionats, i Mathieu i el ja esmentat Alexis es troben lesionats. A més, el català Bruno Saltor torna a l'equip després d'estar un mes de baixa per lesió.

El València arribarà al Camp Nou tercer a la classificació i és el segon millor equip actuant com a visitant, només per darrere del Barça i per davant del Madrid. Tot i això, el conjunt xe només ha sumat un punt en els dos últims partits de Lliga i des del 10 de gener no aconsegueix guanyar lluny de Mestalla.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut