Natació

Gemma Mengual debuta amb el solo als Campionats d'Europa de natació a Budapest

Budapest serà l'escenari a partir d'aquest dimecres dels Campionats d'Europa de natació, que començaran amb la natació sincronitzada i la llarga distància. La nedadora Gemma Mengual, que va sumar 3 medalles, una d'or, en l'últim europeu, que es va fer a Madrid fa dos anys. Mengual disputarà a Budapest dimecres el solo, categoria en què va aconseguir el bronze a Madrid. La preparadora de l'equip de sincronitzada, Anna Tarrés, confia que a Hongria puguin millorar les 4 medalles que van aconseguir en aquell últim Campionat d'Europa, on també hi havia Paola Tirados, que repeteix.

Aquest dimecres comença la competició de llarga distància, amb les proves de 5 i 10 km, que es disputaran al llac Balaton. Entre les representants de l'Estat, dues són catalanes: Xènia López i Aina Llop. A la primera jornada dels campionats de Budapest també disputarà la prova de 10 km masculí, amb la presència del nedador del CN Hospitalet, Francisco José Hervàs, i Diego Nogueira, que també opten a posicions capdavanteres en aquest europeu.

En aquest europeu de Budapest, no hi serà el nedador de Sabadell David Meca, campió del món de 25 km, prova que es disputarà entre dissabte i diumenge.