Laprovittola ha clavat el triple decisiu
Laprovittola ha clavat el triple decisiu (FCB)

El Barça tomba el Maccabi i es garanteix els play-offs de l'Eurolliga (92-89)

Un triplàs de Laprovittola quan faltaven cinc segons per al final dona la victòria al Barça i el bitllet per als play-offs

Joan FerranActualitzat

El factor Palau continua sent clau. El Barça s'ha imposat al Maccabi en un partit igualat i amb alternatives en el marcador (92-89). Una victòria clau del Barça en la penúltima jornada de l'Eurolliga, que gairebé li garanteix el factor pista en els play-offs de quarts de final de l'Eurolliga. Un fet que haurà de certificar en l'última jornada a la pista de l'Asvel. Triomf patit contra un Maccabi que arribava al Palau després de 6 victòries consecutives.

• Primer quart igualat: gràcies a la inspiració ofensiva de Willy Hernangómez i la lluita sota els cèrcols de Da Silva, els blaugranes han fet una primera escapada (15-8). Però el Maccabi ha pogut empatar gràcies a dos triples seguits en el tram final (19-19).

• El Barça pot frenar un Maccabi desfermat: al segon quart, els israelians han castigat el Barça amb el seu potencial físic. Jasiel Rivero i els rebots ofensius han permès al Maccabi dominar de 10 punts (27-37). De nou la grapa de Da Silva i tres triples d'Àlex Abrines han permès arribar al descans un punt per sobre (44-43).
  • El moment Parker: El Barça ha tornat a escapar-se en l'equador del tercer quart, amb tres triples seguits de Jabari Parker. Inèdit a la primera part, l'encert del nord-americà ha permès un parcial de 10-2 per als blaugranes (60-52). L'equip de Roger Grimau ha tingut un màxim avantatge de 10 punts (69-59).
  • Traca final de Laprovittola: Si els interiors havien destacat els tres primers quarts, en l'últim parcial han destacat els jugadors exteriors del Maccabi. Wade Baldwin, MVP de l'Eurolliga al mes de març, ha assumit l'atac del seu equip. Parcial de 5 a 15 en quatre minuts i els israelians han posat la por al cos del Palau (80-85).

• Abrines i Vesely han tornat a liderar la reacció de l'equip per arribar amb empat a 89 quan faltaven 27 segons. Laprovittola se l'ha jugat i ha clavat un triple decisiu quan faltaven cinc segons: 92-89. Diumenge, clàssic contra el Reial Madrid al Palau.