Els equips de rescat segueixen cercant els desapareguts
Gjerdrum

Una esllavissada engoleix part d'un poble a Noruega i hi ha una desena de desapareguts

Els equips de rescat continuen buscant una desena de veïns desapareguts, mentre 900 veïns han hagut de ser evacuats

RedaccióActualitzat

Una impactant esllavissada en un poble al sud de Noruega causa onze persones desaparegudes, una desena de ferits i 900 veïns evacuats.

El moviment de terra s'ha endut turó avall una dotzena de cases d'una zona residencial del municipi de Gjerdrum, a uns 30 quilòmetres al nord de la capital, Oslo.
 

Una filera sencera de cases ha caigut dins del cràter que ha fet l'esllavissada (Fredrik Hagen / REUTERS)


Els  equips de rescat continuen rastrejant l'àrea buscant nens i adults que haurien quedat atrapats entre el fang i la runa dels edificis ensorrats. El portaveu de la policia Roger Pettersen ha assegurat que continuen buscant supervivents:
 

"Estem força segurs que hi ha persones a l'àrea afectada, però no sabem si tots els desapareguts són allà o no."


A causa de les vacances nadalenques, les autoritats no saben exactament quantes persones eren a casa en el moment de l'esllavissada.

Les imatges mostren un gran cràter, amb edificis destruïts al fons i uns altres a punt de caure-hi. Uns quants veïns asseguren que en el moment de l'esllavissada han sentit dos tremolors que han durat una llarga estona.
 

Els equips de rescat treballen amb drons i gossos per trobar possibles supervivents (Terje Bendiksby / REUTERS)

 

El rei Harald de Noruega, de 83 anys, s'ha mostrat impressionat:
 

"El meu pensament està amb els afectats, els ferits, els que han perdut la seva llar i els que viuen amb por i incertesa per l'abast de la catàstrofe."

 

Segons la Direcció de Recursos Hídrics i d'Energis de Noruega, es tracta de l'esllavissada de terra més greu de la història recent del país nòrdic. S'ha produït en una zona d'argila ràpida, un tipus d'argila típica de Noruega i Suècia que pot desprendre's i tornar-se més fluida si està sota pressió. La zona hauria estat afectada per pluja forta últimament. 

Els helicòpters han continuat sobrevolant la zona i segueixen les tasques de rescat, amb drons i gossos, tot i l'arribada de la nit.

Les autoritats no saben quantes persones exactament eren a casa seva a l'hora del moviment de terra (Jil Yngland / REUTERS)

 

Anar al contingut