El conseller Buch i el president Torra en una imatge d'arxiu (ACN)
El conseller Buch i el president Torra en una imatge d'arxiu (ACN)
Barcelona

Torra i Buch revisen l'actuació dels Mossos d'Esquadra sense que transcendeixi cap decisió

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, s'han reunit durant dues hores i mitja al Palau de Pedralbes arran de la polèmica actuació de la Brimo dels Mossos d'Esquadra durant les manifestacions antifeixistes de dijous a Girona i Terrassa. Una trobada en què també hi havia el secretari general d'Interior i el director dels Mossos.

Durant la reunió han revisat les imatges de l'actuació dels Mossos a les manifestacions d'aquest dijous, segons fonts de Presidència. De moment, no s'ha informat de canvis, tot i que les conclusions d'aquesta trobada i les possibles mesures que es puguin emprendre es podrien saber en el pròxim consell de govern previst per dimarts.

Aquest dilluns, Buch es reunirà amb els comissaris al Complex Central Egara, la seu central dels Mossos d'Esquadra.

La situació és delicada. L'endemà de les càrregues policials contra manifestants antifeixistes, el president de la Generalitat no va dissimular el seu malestar, i va parlar de la necessitat de fer canvis, almenys, en els protocols d'actuació dels Mossos.

El conseller d'Interior també va ser crític amb la policia, va anunciar una investigació i va manifestar que no li tremolaria el pols si calia.

Aquestes afirmacions no van agradar gens als sindicats de Mossos, que demanen la dimissió del conseller. I és que senten que se'ls qüestiona públicament sense haver fet una anàlisi prèvia i que se'ls deslegitima per utilitzar la força.

 

Crítiques dels impulsors dels Mossos

Les declaracions del president Torra i del conseller Buch sobre l'actuació dels Mossos a les manifestacions de Terrassa i Girona tampoc han agradat a dos dels impulsors de la policia catalana. Jaume Bosch considera que hi ha prou protocols per avaluar les actuacions dels Mossos.

"El primer que cal fer és investigar què ha passat, investigar les proves i, evidentment, si hi ha hagut actuacions incorrectes, cal adoptar les mesures disciplinàries que pertoquin. Però, per qüestions de quedar bé políticament, plantejar-ho ja d'entrada..., a mi no m'ha agradat, sincerament."

Miquel Sellarès, que va ser el primer director general dels Mossos, ha criticat el que veu com una falta de model del Departament d'Interior i la direcció política dels últims anys.

"El problema no és el de la manifestació d'avui, el problema és si tenim model, si tenim projecte, si realment tenim sentit d'estat, si realment sabem què vol dir tenir un Departament d'Interior i tenir policia, i no és una política més de policia. Aquesta manca de sentit d'estat fa que tampoc tinguem mentalitat de seguretat nacional."

 

 

Sirvent creu que la van ferir expressament

La diputada de la CUP Maria Sirvent, que dijous, a Terrassa, va rebre l'impacte d'un projectil de "foam" a la mà, considera que l'actuació dels Mossos va ser desproporcionada i innecessària.

Sirvent afirmava aquest dissabte a "El suplement" que no es va tractar d'un accident, sinó que l'agent va apuntar.

Sirvent ha dit que està preparant una denúncia col·lectiva, juntament amb altres afectats per les càrregues dels Mossos a la contramanifestació del 6D a Terrassa.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraProcés catalàQuim TorraMiquel Buch
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut