La diputada de la CUP-CC Maria Sirvent atén la premsa als passadissos del Parlament (ACN)
La diputada de la CUP-CC Maria Sirvent atén la premsa als passadissos del Parlament (ACN)

Sirvent creu que un mosso la va apuntar per ferir-la en les càrregues de Terrassa

El sindicat majoritari dels Mossos diu que els "costa molt de creure" que l'impacte fos intencionat

RedaccióActualitzat

La diputada de la CUP Maria Sirvent, ferida en una mà per un projectil de "foam" disparat pels Mossos dijous a Terrassa, assegura que no es va tractar d'un accident, sinó que l'agent va apuntar. Ho ha explicat al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio.

"Jo estava situada en un carrer on hi havia dues persones, una amb un atac d'ansietat i una altra amb el cap sagnant, i no hi havia gaire més gent. Potser érem tres o quatre més. Ens fa pensar que aquesta arma és de precisió i, per tant, es va apuntar."

Sirvent ha explicat que ja es troba bé de la mà, i que aviat presentarà denúncia.

També ha assegurat que la millor manera d'haver previngut els incidents era no haver permès la manifestació convocada per Vox, i que ella mateixa ho va demanar al conseller Miquel Buch.

"Aquestes concentracions, on es feia un enaltiment de posicionaments masclistes, racistes, LGTBIfòbics, eren un perill per a les persones. El que demanàvem al conseller és que no es concedís un permís perquè postulats d'aquestes característiques es poguessin passejar pels nostres carrers."

La diputada de la CUP defensa un canvi del model policial dels Mossos, perquè assegura que ara estan dedicats a "protegir les elits".

 

 

Els sindicats defensen el paper del cos

Per contra, el sindicat majoritari dels Mossos d'Esquadra, SAP-FEPOL, defensa l'actuació dels antidisturbis dijous a Girona i Terrassa. El portaveu del sindicat, Toni Castejón, justifica que les actuacions es van fer en resposta a un comportament molt violent dels manifestants i assegura que els agents, després de les crítiques del conseller Miquel Buch i del president Quim Torra, se senten sols i desautoritzats.

En declaracions a "El Suplement", Castejón també respon a la diputada de la CUP Maria Sirvent dient que li costa de creure que l'impacte que va rebre fos intencionat i explica el protocol de les càrregues policials dels Mossos.

"Em costa molt de creure. No estic dient que hagi mentit, però, evidentment, quan hi ha una càrrega policial no fem abraçades, per dir-ho d'alguna manera. Primer s'avisa, cosa que altres policies no fan. Això demostra una mica com som els Mossos i el canvi de model que es va fer. Els Mossos sempre avisen."

El portaveu de SAP-FEPOL reitera les crítiques contra el conseller Buch i la petició de dimissió, i també recorda que els Mossos van respondre a manifestants encaputxats, que llançaven pedres i que van saltar la barrera de tanques.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraCUPProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut