Harvey Weinstein en una fotografia d'arxiu del judici del 2020
Harvey Weinstein en una fotografia d'arxiu del judici del 2020 (EFE/Jason Szenes)
Nova York

Hospitalitzen Harvey Weinstein, després d'anul·lar-li una condemna per violació

El magnat audiovisual, que dimecres ha de tornar a comparèixer davant un tribunal, ha estat ingressat a Nova York

RedaccióActualitzat

El productor de cinema Harvey Weinstein està ingressat en un hospital de Nova York, on dimecres ha de comparèixer davant un tribunal com a primer pas perquè es repeteixi el judici per violació i agressió sexual que va quedar anul·lat per defectes de forma.

L'advocat del magnat audiovisual, Arthur Aidala, ha explicat que Weinstein arrossega problemes de salut derivats de la diabetis i de complicacions en el sistema cardiovascular: "Li estan fent tota mena de proves, la seva salut és un desastre."

De fet, aquest diumenge s'ha sabut que divendres el van traslladar al pavelló penitenciari d'un hospital de Manhattan des d'una presó del nord de l'estat on estava empresonat.
 

Un tribunal revoca la condemna del 2020 per violació

El productor cinematogràfic va ser condemnat per un tribunal de Nova York el 2020 a 23 anys de presó per violació i agressió sexual. En concret, va ser declarat culpable de dos dels cinc delictes sexuals a què s'enfrontava: per la violació i l'agressió sexual a l'exactriu Jessica Mann el 2013, i per l'agressió sexual contra l'antiga assistent de producció Mimi Haleyi el 2006.

Aquest dijous, però, el Tribunal d'Apel·lacions de Nova York va anul·lar aquesta condemna per un defecte de forma. La sala considera que el poderós productor no va tenir un judici just.

A banda de les dues denunciants, també es va admetre el testimoni de diverses dones que es van declarar víctimes del productor de cinema. Actes que no eren objecte de la investigació, però que tenien com a objectiu dels fiscals demostrar que Weinstein tenia un patró d'abusos.

El tribunal considera que la sentència el va jutjar per comportaments anteriors i no només pels delictes dels quals se l'acusava, i ha ordenat la repetició del judici.

Tot i això, Weinstein continuarà a la presó, ja que també està condemnat a 16 anys per una altra violació, una pena dictada en un tribunal de Califòrnia, i això podria significar el seu trasllat a aquest estat per complir la sentència.
 

L'origen del moviment Me Too

Les acusacions contra aquest famós productor de pel·lícules com "Shakespeare in love" o "Pulp fiction" van ser l'origen del moviment #MeToo. I és que Weinstein va ser una de les persones més influents de la indústria del cinema fins al 2017, quan, arran d'una informació del New York Times, van començar a aparèixer denúncies de dones contra ell.

Des de llavors, desenes de dones, incloses Angelina Jolie i Gwyneth Paltrow, han acusat Weinstein d'assetjament, agressió sexual o violació. Però el termini de prescripció ha finalitzat en molts d'aquests casos.

 

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Agressió sexual
Anar al contingut