Primer pla d'una gorra dels Mossos d'Esquadra
Primer pla d'una gorra dels Mossos d'Esquadra

Fins a quatre sindicats de Mossos demanen la dimissió del conseller Buch

Els sindicats responen a les declaracions de Buch sobre les càrregues dels Mossos a Girona i Terrassa

Actualitzat

Les paraules d'aquest divendres del conseller d'Interior, Miquel Buch, i del president de la Generalitat, Quim Torra, no han estat ben rebudes pels sindicats policials. Diferents sindicats han contestat al conseller i n'han demanat la dimissió.

 

SAP-FEPOL ha demanat la dimissió del conseller per "fiscalitzar" la feina dels agents en comptes de defensar la seva "professionalitat". Creuen que van fer el que havien de fer i no entenen les paraules del conseller al programa de TV3 "Els Matins", tal com ha explicat Toni Castejón, portaveu de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública:

"No ho entenem, francament. Avui era un dia per defensar l'actuació policial, de desitjar una recuperació dels companys ferits i de la resta de ferits... La veritat és que és una vergonya i absolutament desafortunat."

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) els ha exigit "lleialtat", en considerar que estan "carregant-se" la imatge del cos i SICME ha afirmat que "els Mossos som exemple de policia democràtica i transparent".

 

El Sindicat de Policies de Catalunya també han demanat la dimissió de Buch en un comunicat, on al·leguen que "més que un conseller d'Interior sembla que és conseller dels CDR", perquè, segons aquest sindicat, li importa més el que pensi aquest col·lectiu que el que pensin els Mossos i la integritat física dels agents.

Per la seva banda, el síndic de greuges ha iniciat una actuació d'ofici per aclarir l'actuació dels Mossos d'Esquadra i ha demanat al Departament d'Interior si ha observat falta de proporcionalitat i rigor.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut