Els CDR concentrats a l'Ampolla han encès una foguera i han cantat cançons reivindicatives
Els CDR concentrats a l'Ampolla han encès una foguera i han cantat cançons reivindicatives

Els CDR aixequen el tall de l'AP-7 a l'Ampolla després de més de 15 hores

La via encara està tallada, ja que hi queden les restes de la mobilització

RedaccióActualitzat

Els membres dels CDR han aixecat el tall de l'AP-7 a l'altura de l'Ampolla. La via ha estat tallada durant més de 15 hores per reclamar la llibertat dels líders independentistes empresonats i la implementació de la República.

 

Passades les deu, tots els CDR que encara hi quedaven concentrats han decidit en assemblea marxar després de qualificar la mobilització d'"èxit".

 

 

Els Mossos, però, mantenen la via tallada, ja que encara hi queden les restes de la mobilització, com els pneumàtics, branques o bidons.

Al vespre, els membres del CDR han començat a desmuntar els guarda-raïls de l'autopista per situar-los a la calçada i així dificultar el pas de les furgonetes dels Mossos d'Esquadra, ja que tenien la previsió de passar-hi la nit. Els agents es mantenien a uns metres de distància i no han intentat desallotjar el centenar de persones que continuaven tallant l'AP-7.

Els manifestants també han encès una foguera i han cantat cançons reivindicatives.

Un dels membres dels CDR ha criticat l'actuació de la policia catalana acusant-los de no rebaixar la crispació entre conductors i manifestants.

"Nosaltres hem evacuat les situacions d'emergència: una dona embarassada, un home que havien d'operar el seu pare... Hem obert camí per a l'ambulància i els bombers, però els Mossos no han fet res. Ens han agredit i els Mossos no han fet res; sembla que busquin que ens barallem entre nosaltres."

 

 

Pneumàtics, pedres i, fins i tot, guarda-raïls a la calçada

Unes dues-centes persones han accedit a l'autopista poc després de les set del matí i han escampat pneumàtics, pedres i, fins i tot, guarda-raïls a la via.


Així ho explica el CDR de Cambrils a través del seu compte de Twitter, on també mostren algunes fotografies d'aquesta acció.

 

En aquest punt hi ha hagut retencions i la policia ha desviat els vehicles cap a l'N-340.

 

Tall de manera indefinida

Els manifestants han decidit en assemblea al migdia mantenir el tall de carretera de manera indefinida. També fan una crida a repetir les protestes en altres punts de Catalunya perquè "l'espurna" iniciada a les Terres de l'Ebre s'estengui. La protesta, però, ha acabat passades les deu de la nit.

 

 

Moments de tensió

Durant la protesta s'han viscut moments de tensió entre un grup dels CDR i els conductors aturats.

Un dels moments de més tensió ha passat al migdia, quan un camió de mercaderies perilloses s'ha saltat els controls policials i ha intentat superar la barrera. Després d'arribar a un pacte amb els manifestants ha quedat atrapat en un dels guarda-raïls que ocupaven la calçada. Entre la policia i els membres del CDR han aconseguit fer-li pas.

Fonts del govern han confirmat a Catalunya Ràdio que no hi ha prevista cap intervenció per part de la delegació del govern de Tarragona i la Guàrdia Civil. Ho han explicat arran dels rumors que han corregut durant les darreres hores, especialment a través de les xarxes.

ARXIVAT A:
CDR
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut