L'actor francès Omar Sy, premi al millor actor protagonista al BCN Film Fest
L'actor francès Omar Sy, premi al millor actor protagonista al BCN Film Fest
Barcelona

"Rebel", d'Adil el Arbi i Bilall Fallah, premi a millor pel·lícula del BCN Film Fest 2023

La setena edició del festival clou amb 18.000 espectadors i amb la presència de figures internacionals com Susan Sarandon, Wim Wenders o Omar Sy

"Rebel", un drama bèl·lic sobre la guerra a Síria dirigit per Adil el Arbi i Bilall Fallah, ha estat guardonat amb el premi a millor pel·lícula de la setena edició del BCN Film Fest, que s'ha celebrat del 18 al 26 d'abril a la capital catalana.

El film explica la història de dos germans belgues que s'allisten, per pressions externes, per lluitar a les files d'Estat Islàmic a Síria, i relata les conseqüències que té la guerra entre els joves d'ascendència àrab que viuen a Europa.

La cinta danesa "La impaciencia del corazón" ha aconseguit tres guardons, entre els quals a la millor direcció per a Bille August. La pel·lícula, que retrata la relació entre un soldat i una noia de l'alta societat, també s'endú el premi Festival Castell de Peralada a la millor música per al compositor Henry Skram i el premi Film-Història (UB) a la millor pel·lícula pels seus valors històrics.

El premi a millor actor ha estat per al francès Omar Sy, per la seva interpretació a "Pare i soldat", i el de millor actriu protagonista per a Fiorella Bottaioli, per "La uruguaya", que també s'ha endut el premi de la crítica. La cinta d'Ana García Blaya també ha obtingut el premi de la crítica (ACCEC).

La pel·lícula anglesa "The lost king", de Stephan Frears, ha aconseguit la distinció de millor guió.

El guardó als nous talents al millor curtmetratge ha estat per a Adriana Arratia, de l'ESCAC, per la cinta "Muerte en Torrevieja".

La setena edició del BCN Film Fest ha aplegat més de 18.000 espectadors en els nou dies de projeccions, amb el 40% de les sessions de públic als Verdi. Han estat nou dies de cinema i col·loquis amb la presència de noms internacionals com Susan Sarandon, Wim Wenders o Omar Sy, entre molts altres.

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut